Poliţist ucis în Timiş. Primele declaraţii ale criminalului

Ucigaşul poliţistului Cristian Amariei a făcut primele declaraţii, în faţa anchetatorilor, despre momentul în care l-a împuşcat pe agent. Bărbatul le-a spus procurorilor că regretă ce s-a întâmplat şi că îi pare rău pentru tot. 

Ionel Lepa a susţinut că a vrut să îl împuşte în picior pe poliţist, însă l-a nimerit în gât. El a povestit că, după atac, s-a ascuns în zone împădurite şi aşa a reuşit să scape mai bine de 24 de ore de cei care îl căutai. 

Agentul Cristian Amariei, ucis în misiune

Duminică după-amiază, agentul Cristian Amariei a fost împuşcat în zona gâtului în timpul unui filtru rutier. Poliţistul încerca să oprească o maşină dată în urmărire. 

Tragedia i-a făcut pe sindicaliştii din poliţie să ceară din nou demisia ministrului de interne Carmen Dan, pe fondul lipsei dotărilor. 

"Pentru cei ce l-au cunoscut, a fost agentul șef-principal Cristian Amariei, polițistul căzut astăzi la datorie, împușcat în piept și în gât în jud. Timiș... Pentru doamna din vârful MAI e un alt nume, o simplă cifră adăugată în statistica macabră a celor pe care i-a avansat postmortem la gradul de subinspector. Carmen Dan, concret, câţi dintre noi trebuie să mai moară ca să pleci? Orice ministru al internelor din lumea asta ar fi demisionat demult, dumneata chiar nu înțelegi că ai îngropat această instituție, cât mai poți ține cu dinții de fotoliul ăla călcând pe cadavre în uniformă? Dacă nici după tragedia de astăzi nu pleci acasă, Carmen Dan, înseamnă că nu ai pic de simț al realității, de demnitate, de umanitate... În acest moment, oficial, în memoria eroilor îngropați și din respect pentru polițiștii ce ÎNCĂ suntem în viață, solicit demisia/demiterea Ministrului Afacerilor Interne Carmen-Daniela DAN. Imediat. Imediat!", a explicat criminalistul Bogdan Bănică, vicepreşedintele Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS şi președinte executiv SNPR DECUS Suceava. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel