EXCLUSIV  PNRR. Negrescu: Ne-am făcut de râs! Suntem un exemplu negativ în UE

 Victor Negrescu Foto: Crișan Andreescu
Victor Negrescu Foto: Crișan Andreescu

Europarlamentarul Victor Negrescu declară că autorităţile din România s-au făcut de râs cu Planul Național de Reziliență și Redresare.

"Principala critică pe care o adresez celor de la noi din ţară este că nu au fost capabili să gândească aceste soluţii care ne sunt la îndemână. Înainte de pandemie era aproape imposibil să rezolvi problema ajutorului de stat sau să schimbi linia de finanţare negociată. Ori acum putem face lucrul acesta.

Evident că acest subiect al banilor europeni a fost monopolizat de discuţia privind PNRR unde România a făcut mai multe versiuni. Cred că suntem undeva la a cincea sau a şasea versiune a planului. Nici acum nu se ştie exact ce s-a trimis la Bruxelles. Ştiu că la Bruxelles s-a trimis o formă care este diferită de forma prezentată public, ceea ce de asemenea nu mi se pare normal.

Clar au fost nişte probleme. Ne-am făcut de râs! Suntem un exemplu negativ. Şi alte ţări au avut şi au lucruri de modificat la planurile lor. Însă nimeni nu şi-a permis să facă cum s-a întâmplat la noi în ţară, să se prezinte public un plan, să se spună cetăţenilor că acesta este planul, iar ulterior să primeşti răspuns negativ. Lumea a aşteptat să fie mai întâi un dialog cu executivul european, să se ajungă la o formă aproape finală înainte să se prezinte public", a declarat Victor Negrescu în emisiunea "Din Culisele Europei - All about EU", moderată de Claudia Ţapardel.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel