PNL o dă în judecată pe Clotilde Armand: Proiecte blocate sau ținute la sertar, ascunse de circ și scandal. Burduja: Dispreț față de cetățeni și de lege

foto Inquam Photos / Octav Ganea
foto Inquam Photos / Octav Ganea

Sunt acuzații grave din tabăra liberală la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, acuzații ce vor ajunge în instanță. 

”Știrile fake news propagate în spațiul media de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, prin armata de troli și prin funcționari din aparatul de specialitate plătiți din bani publici au determinat consilierii locali ai PNL Sector 1 să o cheme pe Clotilde Armand în judecată pentru a răspunde în fața legii” anunță un comunicat de presă al PNL Sector 1. 

”Care este de fapt realitatea? Clotilde Armand, printr-un abuz în serviciu săvârșit cu sprijinul funcționarilor din aparatul de specialitate refuză cu rea credință să pună în aplicare Hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1, obligație prevăzută în sarcina primarului de art. 154 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, abuz constatat și de echipa de control a Instituției Prefectului prin Raportul nr. 9818 din 05.05.2022, prin care stabilește și un plan de măsuri, cu termene și responsabilități concrete, ignorat de asemenea de doamna primar” acuză sursa citată. 

Burduja o acuză pe Armand de dispreț total

”Atitudinea primarului este de dispreț total față de cetățeni și lege. De doi ani vedem numai circ și scandal. Singura mare realizare a fost alocarea a 100 de milioane de lei pentru panseluțe la ultima rectificare bugetară, în timp ce sectorul se scufundă în mizerie și incompetență administrativă. În plus, vorbim despre un abuz continuu și extrem de grav: zeci de hotărâri de consiliu local deja votate și care, în loc să fie puse în executare, sunt blocate cu bună știință de primar de luni de zile. Mai mult, ține în sertar și proiectele de hotărâri depuse de colegii noștri, pe care refuză să le supună votului consiliului local, deși ating zone de mare de interes pentru cetățenii sectorului 1: școli, parcări, locuire, calitatea vieții, digitalizare. La interpelări sau solicitări de informații adresate de consilierii locali PNL aplică aceeași procedură: zero răspunsuri, abuzuri pe linie. La ședințele de consiliu primarul lipsește cu desăvârșire, iar în spațiul public propagă cu bună știință minciuni și știri false, pe principiul ”hoțul strigă hoții” și sub impresia că ”are dreptate cel care urlă mai tare și mai mult”. Este disperarea generată de lipsa oricăror rezultate pozitive în administrarea sectorului 1, pentru care toți sunt vinovați, cu o singură excepție: Clotilde Armand”, a declarat președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Replică pentru Armand

Referitor la postarea primarului Armand prin care acuză Consilierii Locali PNL că blochează digitalizarea primăriei, ținem să precizăm următoarele:

”Clotilde ARMAND  ține la sertar din data de 10 mai 2022 Proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizare în administrația publică a Sectorului 1 al Municipiului București, denumit Sectorul 1 DIGITAL și aprobarea contractării, din surse externe, a unui serviciu IT pentru Implementare nr. K2-103, proiect al consilierilor PNL la inițiativa președintelui PNL Sector 1, Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

În ceea ce privește cea de-a doua componentă a postării menționate mai sus, privind „Un proiect complex prin care sunt implementate mai multe strategii esențiale pentru dezvoltarea Sectorului 1”, vă aducem la cunoștință următoarele: 

Acest proiect nu a făcut obiectul ședinței din 29 iulie 2022, așadar ori doamna primar nu a fost bine informată, ori dorește în continuare să își mascheze incompetența prin atacuri politice de cea mai joasă speță, ca de obicei. Proiectul K2-141/05.07.2022 se referea la aprobarea și finanțarea proiectului de transpunere în practică a principiilor bunei guvernări la nivelul Sectorului 1 prin implementarea Strategiei de management și dezvoltare instituțională (SMDI) pentru perioada 2022-2023 în cadrul POCA 2014-2020, CP 18/2022 pentru regiunea mai dezvoltată, cod apel:POCA/1014/2/1 Strategia de management și dezvoltare instituțională a Primăriei Sectorului 1 al Municipiului București(SMDI) pentru perioada 2022-2023 și a Planului de acțiune pentru implementarea SMDI pentru perioada 2022-2023”. Pe lângă faptul că strategiile la care face referire Primarul Armand nu sunt pentru perioada 2022-2030, cum a menționat în postare, ci 2022-2023, strategiile lipsesc cu desăvârșire de la proiectul prezentat în ședința de consiliu, proiectul fiind incomplet.

Mai mult decât atât, ANUNȚUL nr. M3-152/28.06.2022 de pe site-ul instituției la Secțiunea Proiecte în dezbatere publică a fost postat proiectul cu termen de închidere a procedurii 08.08.2022. Așa cum ușor se poate observa, termenul de dezbatere nu s-a încheiat. 

Odată cu cu „Strategia” pentru perioada 2022-2023 s-a efectuat și o evaluare a activității interne a aparatului primarului prin chestionare, evaluare care nu a fost adusă în niciun fel la cunoștință consiliului local, deși prezintă un mare interes.

Sectorul 1 este al cetățenilor, iar cetățenii nu vor o primărie administrată doar pe Facebook” conchide sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel