PNL ia decizia pentru susținerea Guvernului Cioloș. Rareș Bogdan, despre strategia lui Klaus Iohannis: Face ce e mai bine!

Florin Cîțu și Rareș Bogdan / Foto: Facebook Rareș Bogdan
Florin Cîțu și Rareș Bogdan / Foto: Facebook Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit despre susținerea Guvernului Cioloș și strategia președintelui Klaus Iohannis. 

PNL ia o decizie-cheie, în această seară, prin liderii săi, de la ora 20:00, privind susținerea Guvernului Cioloș. 

”În această seară, la ora 20, cei 84 de membri ai Biroului Permanent Național, reprezentând 47 de președinți de filială plus miniștrii noștri, prim-vicepreședinții, vicepreședinții și foștii președinți ai partidului se vor reuni pentru a lua o hotărâre, prin vot, cu privire la mandatul cu care președintele PNL, Florin Cîțu, se va prezenta la discuțiile cu Dacian Cioloș.”, a declarat Rareș Bogdan.

Ce strategie are președintele? ”Face ce e mai bine”

Întrebat dacă în cazul în care Dacian Cioloș nu va trece de votul de învestitură al Parlamentului, a doua propunere de premier a președintelui Klaus Iohannis este posibil să fie Florin Cîțu, Rareș Bogdan a răspuns:

”Cu toată simpatia mea pentru președintele României, nu pot să intru eu în strategia sau în mintea domnului președinte, însă sunt convins că domnia sa va face ceea ce e mai bine. Dar ar fi o dovadă de iresponsabilitate gravă a președintelui USR, domnul Dacian Cioloș, care înseamnă că, pur și simplu, și-a înaintat dorința de a realiza un guvern fără a avea niciun fel de discuție făcută și fără un program serios. De altfel, uitându-mă pe proiect, pot să spun că sunt multe lucruri care nu țin de realitatea imediată.”, a spus Rareș Bogdan, la Realitatea Plus.

Amintim faptul că  surse liberale citate de Antena 3 indică faptul că Florin Cîţu ar fi de acord să discute cu Dacian Cioloş miercuri după-amiază, dar a pus şi o condiţie. Şeful PNL vrea ca la discuţie să participe şi liderul UDMR, Kelemen Hunor. 

În urma consultărilor de luni, de la Palatul Cotroceni, cu partidele parlamentare, președintele Klaus Iohannis a ales să-l desemneze pentru formarea noului Guvern pe Dacian Cioloș, singura propunere de premier înaintată. În urma acestei decizii, liderii USR PLUS au spus că negocierile se vor purta doar cu PNL și UDMR. Însă, PNL i-a trimis la PSD și la AUR, alături de care au votat moțiunea de cenzură, prin care au dat jos Guvernul Cîțu, dar și PSD, și AUR s-au ”rupt” de vreo responsabilitate în acest sens. 

Partidele care au dat jos Guvernul sunt cele care trebuie să găsească "cele mai bune soluţii" pentru instalarea unui nou Cabinet, susține deputatul PNL, Florin Roman



"Linia (PNL) e cea anunţată de preşedintele partidului. L-am anunţat pe premierul desemnat că va trebui să-şi finalizeze negocierile cu cei cu care a generat o majoritate de 281 de parlamentari, cu cei de la AUR şi de la PSD. Practic, ăsta e singurul lucru care stă în picioare - o majoritate de 281 de parlamentari care au dărâmat un Guvern. Şi, acum, cei care l-au dat jos trebuie să găsească cele mai bune soluţii să şi îl instaleze", a afirmat Roman, la Parlament.

Întrebat dacă există o şansă în privinţa refacerii coaliţiei guvernamentale PNL - USR- UDMR, el a răspuns: "Aici este doar o declaraţie a lui Dacian Cioloş".

"Noi n-am luat o astfel de decizie în cadrul Biroului Permanent Naţional, vom lua o decizie în seara asta. Domnul Cioloş a fost principalul vinovat de căderea Guvernului de dreapta. (...) A fost uşor să dărâme, acum trebuie să şi construiască. Mi-e greu să cred că, după ce a dărâmat Guvernul de dreapta, după ce a fost susţinut de PNL pentru portofoliul Agriculturii, pentru portofoliul de comisar european, pentru portofoliul de prim-ministru în acel Guvern tehnocrat, iar domnul Cioloş ne-a răspuns cu dărâmarea Guvernului, mi-e greu să cred că putem construi cu cineva care ştie doar să demoleze. Iar domnul Cioloş este foarte priceput doar în a demola, nu în a construi", a susţinut deputatul PNL.

El a menţionat că guvernările PNL nu au dat "bir cu fugiţii, ci au stat în prima linie a frontului" încercând să facă tot ceea ce au putut pentru România într-o perioadă în care "toţi dădeau sfaturi, dar nimeni nu-şi asumă nimic". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel