PNL a votat EXCLUDEREA unui copreședinte. Replică virulentă- "N-am respectat voința PDL"

Copreședintele executiv al PNL Cluj și președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, riscă excluderea în PNL, după ce 59 de membri ai partidului au votat-o, vineri. Într-o declarație în exclusivitate pentru dcnews.ro, liberalul a vorbit despre culisele conflictului din teritoriu. 

Conflict PDL-PNL

"Din Biroul reunit dintre PNL și PDL, din 120 de persoane, au votat, practic, 59 de persoane împotriva mea, în sală au fost 63 și au fost câteva voturi anulate. Nu au fost prezenți LIBERALII VECHI, doar din cei 63, au fost undeva în jur de maxim 15-20% din liberalii vechi. Din informațiile mele, din 24 de primari din partea PNL, au fost în sală doar patru, din care știu sigur că doi au fost printre cei care și-au anulat voturile. Eu am fost așa-numit exclus cu PDL-iștii, cu cei care au venit prin fuziune", a declarat Mihai Seplecan, pentru DCNews. El a adăugat că "este a treia oară când Marius Nicoară încearcă să mă dea afară și liberalii vechi nu participă la o asemenea ședință, la o mizerie de ședință care a fost organizată". 

[citeste si]

Mihai Seplecan a amintit că Marius Nicoară a condus sub influența alcoolului și a fost implicat într-un accident rutier cu un taximetrist și că se uita la filme pentru adulți când a fost votată legea pensiilor în Parlament. Liberalul are însă și motive politice pentru care îl acuză pe senator: "De șapte ani de când este senator a luat de foarte puține ori cuvântul, cel puțin în Cluj, nu a ieșit niciodată în presă să facă opoziție PSD, să facă opoziție dl Ponta, cum eu de fiecare dată m-am luptat". Mihai Seplecan este cel care i-a făcut plângere penală premierului Victor Ponta pentru că nu a organizat alegerile parțiale, potrivit legii. 

"A încercat să-și bată joc de mine, m-a făcut analfabet, interlop, proxenet, pedofil"

Relația dintre Mihai Seplecan și Marius Nicoară nu a fost întotdeaua una conflictuală și liberalul a ținut chiar să-i mulțumească senatorului, însă "de când am ajuns la Consiliul Județean ca să vă spun cum s-a ajuns în această situație, de patru luni, mi s-a cerut să am 'voință politică', adică eu uneori trebuia să încalc legea sau să mă fac că nu văd ce a fost în trecut. Eu am un conflict cu doi foști președinți ai CJ, este vorba despre dl Marius Nicoară și de dl Alin Tișe, care vine din PDL. Și dânsul a ieșit public de multe ori, a încercat să-și bată joc de mine, m-a făcut analfabet, interlop, proxenet, pedofil, în toate felurile, lucruri la care nu am protestat. Sunt un om constructiv, pozitiv și cu frică de Dumnezeu, dar orice om are o limită și orice mizerie are o limită". Mihai Seplecan consideră că "disperarea celor doi" a început când a ajuns președinte de Consiliu Județean, din cauza problemelor care au existat. 

"N-am respectat 'voința politică' PDL

"Sunt membru al PNL, rămân în PNL, mi-am depus și intern candidatura pentru Primăria Municipiului Cluj și astăzi sunt doi, dl Emil Boc și eu, iar dacă vor fi exclus abuziv, atunci voi face plângere penală", a mai spus Mihai Seplecan, care a precizat că poate fi exclus doar la propunerea BPN în Consiliul Național al PNL, fiind președinte de CJ. "Dacă mi se reproșează că am atacat un coleg de partid, la fel au făcut și Marius Nicoară, Alin Tișe și Adrian Oros. Dacă eu sunt exclus, să fie și dânșii. Dacă e lege să fie lege pentru toată lumea. Dar astea nu sunt motive să dai afară un președinte de CJ care a fost ales cu 80%. Dl Marius Nicoară a profitat de fuziunea cu PDL-ul, a văzut că nu mai are susținere pe vechiul PNL și eu, nerespectând anumite 'voința politică' a celor de la PDL, atunci am intrat în disgrația lor și clar că deranjez", a mai spus el. 

Trecerea la UNPR, falsă. Candidatura PNL la primărie cu sprijinul UNPR?

Recent, presa locală anunța trecerea lui Mihai Seplecan al UNPR. "E o greșeală, nu vreau să mă înscriu în UNPR, unii și alții au indus în eroare, eu sunt un om mai patriot și mai apropiat de religie. Am avut o opinie publică în care am spus că mi-am depus candidatura pentru Primăria Municipiului Cluj, iar eu la anul voi fi primarul municipiului Cluj cu sprijinul și ajutorul dl Gabriel Oprea și a UNPR", a spus Mihai Seplecan, precizând că dacă rămâne candidatul PNL, "chiar și UNPR m-ar susține pe plan local pentru funcția din Primărie, nu este un lucru rău". Susținerea sa din partea UNPR sau chiar a PSD "nu este un lucru rău până la urmă", subliniază Mihai Seplecan, care adaugă: "dacă deranjează pe unii sau pe alții, vorba președintelui României, ghinion". Cu toate acestea Mihai Seplecan, a spus că dacă PNL nu-l va dori, sunt "și alte variante". 

El a conchis: "Lupt pentru poziția de membru al PNL, pe care o am de zece ani, nu plec cu una cu două pentru că așa vor alții, doar pentru că nu am făcut voia sau nu am dansat după cum au cântat dânșii". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel