PNL, program de guvernare. Olguţa Vasilescu: E îngrozitor! Vine prăpădul! - Update

Mihai Ciobanu / 24 oct 2019 / 14:35 Salveaza PDF Comentarii
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Olguţa Vasilescu a transmis un mesaj cu privire la programul de guvernare prezentat de PNL. 

Update: "In noul program de guvernare al PNL apar, cu referire la salarii , mai multe paragrafe. Unul dintre ele este urmatorul: 'Evaluarea impactului Legii salarizării și promovarea unor măsuri în vederea stabilirii unui echilibru între salariații de la stat și cei de la privat și eliminarea inechităților.'

Cu alte cuvinte: fără vouchere de vacanță, tăiate sporuri și salarii. Noi am crescut salariile mediului bugetar pentru a determina mediul de afaceri să crească și salariile din aceasta zona.

Pe lângă asta, am crescut, anual, salariul minim, care a pornit de la 878 de lei când am preluat guvernarea și ar fi ajuns, la 1 ianuarie 2020, la 1263 de lei net, respectiv 1.563 lei net pentru angajații cu studii superioare și 1 an vechime.

Acestea au fost singurele pârghii pe care le-am avut la indemnana pentru a crește și salariile din mediul privat.

Înțelegem acum că se merge pe ajustări la angajații de la stat și pe aplicarea unui mecanism “obiectiv și predictibil” pentru salariul minim. Adică pentru scăderea lui. Ce poate fi mai predictibil când tot mediul de afaceri a știut, din Programul de Guvernare, votat de Parlament și devenit lege, ca salariul minim crește cu 100 lei net, anual? Angajații de la privat trebuie să înțeleagă că dacă scad salariile la stat patronii din privat le vor scădea și lor salariile.

Iar patronii ar fi trebuit să înțeleagă că bugetarii își cheltuiau salariile pe bunuri și servicii pe care le cumpărau de la ei. Ideea de baza a unei guvernari nu trebuie sa fie aceea de a taia de la unii ca sa ii aduca langa cei mai saraci, ci dimpotriva de a gasi solutii sa se majoreze la toti.

Revin cu alte amanunte din programul austeritatii. Situatia de la pensii e cu adevarat catastrofala", scrie Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Ştirea iniţială: "Am citit programul de guvernare al PNL pe muncă! E îngrozitor! Vor anula şi legea pensiilor şi legea salarizării, regândesc adaptarea contractelor de muncă la "noile realităţi economice", dau din nou drumul la şmecheriile făcute de unii patroni înainte de corectarea legislaţiei prin care am scos aproape 100.000 de locuri de muncă din zona gri sau de firme care se îndestulau, fără licitaţii, din sumele datorate persoanelor cu handicap, iar legea privind dialogul social va apăra angajatorul în dauna angajatului. Vine prăpădul!

PS. Revin cu detalii!", a scris Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28