PLUS, dezamăgit de liberali după ce Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu au fost primiţi în PNL

PLUS transmite, într-un comunicat de presă, că e dezamăgit de hotărârea PNL de a-i integra în structurile de conducere ale partidului pe Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin. Formațiunea condusă Dacian Cioloș susține că PNL „este amețit de aburii sondajelor și repetă greșeli”.

„PLUS se declară dezamăgit de hotărârea PNL de a accepta în rândurile sale foști deputați ai Pro România și ALDE care au contribuit la toxicitatea guvernării PSD începând cu 2016. Din păcate, Partidul Național Liberal este amețit de aburii sondajelor și repetă greșelile politice făcute în trecut. Să nu uităm că suntem astăzi în situația de a căuta soluții la schimbarea sistemului electoral la locale ca urmare a compromisurilor făcute cu PSD în perioada USL sau că avem o Curte Constituțională dezechilibrată politic din aceleași motive. Cetățenii speră într-o politică nouă, coerentă și fără compromisuri. Milioane de oameni au ieșit la urne în 2019 pentru că resping traseismul și modul tranzacțional prin care s-a făcut politică până acum”, a transmis PLUS, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache, a afirmat că intrarea lui Daniel Constantin și a lui Sorin Cîmpeanu în structura de conducere a PNl este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa PSD.

Ce a declarat Dragoş Tudorache

„Intrarea lui Daniel Constantin și a lui Sorin Câmpeanu direct în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definiția traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE și Pro România, iar acum au găsit o altă barcă de salvare politică în PNL. Daniel Constantin a făcut parte din primul Guvern Dragnea-Grindeanu, cel care a inițiat și adoptat Ordonanța 13. Nu poți fi o alternativă credibilă la PSD cât timp la conducerea partidului aduci oameni care au acționat împotriva valorilor europene, împotriva Justiției și statului de drept. Cerem conducerii PNL să explice care este rațiunea acestui gest, de ce acceptă traseiști în conducerea partidului și cum poate spune că luptă împotriva unui mod toxic de a face politică prin acest gen de tranzacționare a funcțiilor politice”, a subliniat Tudorache, în comunicatul de presă remis Mediafax.

Liberalii au aprobat, în ședința Biroului Executiv de luni, un protocol privind integrarea în PNL a foștilor parlamentari Pro România care au susținut Guvernul Orban. Premierul a anunțat că Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin vor avea funcții de conducere în PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel