Ploi în Australia. Oamenii au dansat pe străzi, după trei ani de secetă severă

 Cele mai abundente ploi înregistrate în ultimii trei ani au căzut weekendul trecut în anumite regiuni de pe coasta estică a Australiei, spre bucuria fermierilor şi a crescătorilor de animale, deşi, cel mai probabil, aceste precipitaţii nu vor fi suficiente pentru a contrabalansa pe deplin efectele negative ale secetei severe care a afectat în ultimii ani producţia de cereale din această ţară, informează Reuters.

Biroul de Meteorologie din Australia a anunţat că în anumite zone din statul New South Wales precipitaţiile au fost de aproape 100 mm în cursul zilei de duminică. Ploile au fost întâmpinate cu mare bucurie în oraşe precum Bourke, aflat la 800 de kilometri nord-vest de Sydney, unde oamenii au început în luna aprilie să extragă şi să consume apele subterane locale. Apa subterană, denumită şi 'apă de foraj', este uneori contaminată cu minerale sau substanţe chimice, întrucât acel flux de apă se infiltrează prin depozite acvifere aflate sub scoarţa terestră.

'Această ploaie atât de necesară va aduce atât de necesara alinare şi multe zâmbete pe feţele oamenilor din întregul ţinut', a declarat Oliver Gordon, un locuitor din Bourke. Unul dintre rezidenţii extrem de fericiţi a fost tatăl său, Andrew, care poate fi văzut într-o înregistrare video distribuită pe reţelele de socializare dansând în ploaie şi rostogolindu-se în bălţile formate pe terenurile îmbibate cu apă. Va fi nevoie însă de mai multe precipitaţii pentru a şterge efectele unei secete care a afectat în ultimii trei ani regiuni extinse din sud-estul Australiei, ducând la transformarea păşunilor în terenuri complet uscate şi obligându-i pe fermieri să achiziţioneze furaje costisitoare pentru a-şi ţine în viaţă turmele şi cirezile de animale.

Potrivit unor analişti, este posibil ca aceste precipitaţii să fi venit prea târziu pentru a salva recoltele de cereale, în contextul în care recoltarea lor va începe peste câteva săptămâni, deşi ploile căzute îi vor ajuta în mod evident pe crescătorii de animale. Specialiştii se aşteaptă ca producţia de grâu a Australiei să scadă sub 20 de milioane de tone, cu peste 22% sub media înregistrată în ultimii 10 ani. În contextul în care mulţi producători agricoli depun mari eforturi pentru a evita falimentul, guvernul conservator al Australiei a fost nevoit să ofere fermierilor o serie de finanţări şi credite bancare ieftine. Michael McCormack, viceprim-ministrul Australiei, a avertizat că impactul acestei secete severe va continua să se facă resimţit timp de mai mulţi ani.

'Ploile de acum doar au făcut praful să se aşeze pe pământ. Vor umple unele dintre barajele noastre. Vor apărea câteva zone verzi în acele regiuni foarte uscate - însă nu vor rezolva problema secetei. Va fi nevoie de multe luni şi chiar de câţiva ani pentru a ne reveni după această secetă', a declarat politicianul australian în faţa reporterilor din Melbourne, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel