Planul lui Alex Coita. Propunere SURPRIZĂ după partidul nou înființat. Se poate schimba TOT

Foto Facebook / Alexandru Ion Coita
Foto Facebook / Alexandru Ion Coita

Alexandru Coita, președintele Partidului Republican din România, partid politic nou-înființat, are o propunere surpriză pentru toți românii.

Într-o conferință de presă, susținută în direct pe Facebook, Alex Coita a cerut ca fiecare român să primească gratuit o tabletă din partea statului. Conform liderului PRR, acesta este doar prima măsură dintr-un amplu plan de reforme radicale pe care Republicanii îl vor prezenta în următoarele zile.

„Am gândit un plan care, la prima vedere, pare populist. Dar la a doua și la a treia vedere, e cel mai eficient plan pe care îl putem gândi pentru România în momentul acesta. O tabletă înseamnă o fereastră către un univers de posibilități: educație, sănătate, administrație! Înseamnă că aducem românii mai aproape, folosind instrumentele digitale. Înseamnă că încercăm să nivelăm puțin, să nu mai fie așa o discrepanță între oamenii care au de unde și oamenii care nu au de unde”, a spus Coita. 

Ulterior, a adăugat: „Vă întreb, ce facem cu oamenii de la țară care sunt la 7 km de cec și la 200 de km de prefectură? Cu persoanele în vârstă care nu se pot deplasa până la medic sau copiii care sunt la mare distanță de cea mai apropiată școală? Soluția este o tabletă pentru fiecare român! Un dispozitiv produs de firme românești, care să ruleze un soft integrat creat tot de specialiștii IT români. Tableta va permite cetățeanului acces la un univers digital: plăți, cereri, buletin, pașaport, certificate,  taxe, impozite, rovinietă, consultații la doctor, emitere de rețete medicale, cursuri de formare profesională, toate vor putea fi accesate prin intermediul acestui dispozitiv!

Cum ar fi să ne facem o programare la doctor de pe tabletă și consultația să aibă loc tot pe tabletă? Cum ar fi dacă rețeta sau trimiterea de la medic să ne vină tot pe tabletă? Cum ar fi ca o persoană în vârstă, greu deplasabilă, din mediul rural, să poată intra pe o tabletă și să stea de vorbă cu medicul? Cum ar fi dacă un lucrător disponibilizat va putea face cursuri online pentru a obține noi competențe și a-și găsi un alt loc de muncă?

Gândiți-vă că operatorii de cablu ne dau în custodie acele dispozitive care ne permit să urmărim emisiunile TV. De ce? Pentru că au interes să plătim abonamentul la ei.

Dar și noi plătim abonament la stat, și plătim mult! De ce să nu-mi dea și statul român un dispozitiv, ca un e-token de la bancă. Dispozitivul acesta este la noi în custodie, dar rămâne în proprietatea statului român, și ne va permite să ne rezolvăm de acasă toate problemele cu statul. Tableta va fi încărcată din start cu toate informațiile necesare, cu semnătura noastră electronică, astfel că nu va mai fi nevoie să printăm, să scanăm, să xerocopiem, să semnăm și să ștampilăm.

Asta înseamnă un univers digital de interacțiune cu statul român.

Cu tot softul produs de firme românești, care în momentul de față nu sunt ajutate! Să ne ajutăm producătorii de soft, IT-iștii, să ne ajutăm producătorii de tablete, și să ne ajutăm cetățenii.

Aceste tehnologii nu doar că există, dar sunt deja vechi. Este vorba doar de puțină bunăvoință din partea statului. Putem face și o analiză pe costuri și veți vedea că ieșim pe plus, nu ieșim pe minus. Este un instrument prin care eficientizăm serviciile publice”, a precizat Coita. 

Despre acest proiect, Alex Coita a oferit mai multe informații într-o filmare pe care o puteți urmări AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel