Planul de reducere a cheltuielilor din Ministerul Apărării îi poate lăsa pe militari fără medicamente gratuite

Militarii rezervisti nu vor mai beneficia de gratuitate pentru asistenta medicala, conform legii 80/1995, avertizează Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate și  în Rezervă (SCMD).

"Este inca o dovada clara ca, atat prin legea unica de pensionare (legea 263/2010), cat si prin legea de recalculare a pensiilor militare (legea 119/2010) ni s-a anulat statutul de militari rezervisti, devenind simpli beneficiari asa cum suntem denumiti si in ordonanta de urgenta a guvernului nr. 1 /2011.Degeaba pe deciziile recalculate de pensie, sau pe cupoanele de pensie ne este mentionat gradul militar in rezerva, atata timp cat, in fapt nu mai beneficiem de nici un drept al cadrelor militare in rezerva. Asa stie ministerul apararii nationale sa respecte prevederile legilor tarii, amputand drepturile militarilor in rezerva si in retragere", susțin reprezentanții SCMD, care își justifică afirmațiile cu documentul de mai jos.

Cert este că Ministerul Apărării derulează un plan de reducere a cheltuielilor, care aduce atingere și bugetului pentru medicamente compensate și gratuite și care îi va face pe militari să scoată bani din buzunar pentru a continua tratamentul. Situația este gravă în cazul citostaticelor. Există semnale conform cărora la Spitalul Militar Central acestea s-au terminat și nici nu există fonduri pentru altele până luna viitoare, iar aici este vorba despre un efort material mult mai mare, inacceptabil pentru militari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel