Planul de redresare economică, în impas. Negrescu: EŞEC în CE. România are doar ambiții minimale

Consiliul UE
Consiliul UE

"Consiliul European s-a soldat cu un nou eșec", anunţă europarlamentarul PSD Victor Negrescu. 

"Consiliul European s-a soldat cu un nou eșec. Statele membre nu au reușit să ajungă la un acord privind planul de redresare economică, repartizarea sumelor și viitorul buget european. Se vorbește deja de noi formule de distribuție a banilor și creșterea împrumuturilor în detrimentul granturilor. Suntem deja în întârziere iar criza coronavirus nu a fost depășită. Economia europeană și cetățenii europeni au nevoie de lideri politici responsabili, care să pună interesul comun, coeziunea și solidaritatea pe primul loc.

Între timp, remarc în comunicatele instituțiilor responsabile că România are doar ambiții minimale, precum să încercăm să ajungem din urmă media europeană deși suntem al 6-lea stat din UE, dar nicio strategie și niciun plan național de relansare economică așa cum a fost solicitat inclusiv de către Comisia Europeană. Pe baza formulelor matematice stabilite de executivul european țara noastră are alocați aproximativ 80 de miliarde de euro (~45/50 de miliarde din MFF, similar cu precedentul ciclu de finanțare, și 35 de miliarde din planul de relansare), cu un potențial de circa 100 de miliarde de euro dacă includem și resursele disponibile direct de la Bruxelles. Orice negociere care să conducă la mai puțini bani ar reprezenta un eșec pentru România și cei care negociază", transmite europarlamentarul Victor Negrescu.

Negrescu: Autoritățile de la București ar trebui să facă mai mult

"Iată de ce, pentru următoarea reuniune a Consiliului European, cred că autoritățile de la București ar trebui să facă mai mult. Fac din nou apel la decidenți să treacă peste viziunile politice înguste și să conceapă prin dialog, împreună cu toate formațiunile politice, cu partenerii sociali și cu actorii români relevanți de la Bruxelles, o strategie națională pentru România în Uniunea Europeană. Împreună, suntem mai puternici. România poate și trebuie să fie mai activă și coerentă la nivel european. Pentru aceasta, este nevoie de un plan clar asumat de toată lumea.

Următorul Consiliu European va avea loc în iulie. E momentul pentru unitate, maturitate și viziune. Atât la Bruxelles, cât și la București", apreciază Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel