Planul B, dreapta se pregătește să conteste rezultatele. PSD, acuzat de fraudă electorală

Partidele de dreapta anunță că se pregătesc să conteste rezultatele votului pentru europarlamentare, după ce sute de mii de voturi ar fi fost fraudate. 

Jurnalistul Rareș Bogdan a prezentat, la Realitatea TV, rezultatele numărătorii paralele a PNL, după ce au fost numărate voturile în 35% din secții. PSD ar obține doar 33% și nu peste 40%, așa cum arată toate exit poll-urile. Sute de mii de voturi ar fi fost fraudate.  La ora ediției, surse din PNL au declarat pentru DC News că nu a finalizat numărătoarea pentru a da rezultatele oficiale, astfel că nu pot confirma rezultatele prezentate.

"În România asistăm sau la o fraudă uriașă sau morții s-au ridicat din mormânt. Asta înseamnă că toate institutele de sondare ar trebui să-și facă dimineață denunț la DNA", a spus Rareș Bogdan. 

PDL acuză exit poll-uri de intoxicare

Gheorghe Flutur, secretar general al PDL, a declarat că, la fel ca în cazul Geoană-Băsescu, "a fost o intoxicare a opiniei publice și a fost un atac psihologic asupra oamenilor din secțiile de votare. Noi am avut audio-conferință cu oamenii din teritoriu. De fiecare dată le-am spus să se pregătească să reziste la tensiuni". El a precizat că PDL are 17%, după ce au fost numărate voturile din 25% din secții. PDL va transmite rezultatele numărătorii paralele la ora 01:30, a spus Flutur, la Realitatea. 

VEZI: Numărătoare paralelă PDL: diferență enormă

Ponta, exclus din cursa pentru prezidențiale

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat că "rezultatele vor fi altele". Ea a adăugat că PSD va obține "37-38%, ceea ce nu-i va permite lui Victor Ponta să candideze la prezidențiale". 

Deputata Elena Udrea a declarat că au apărut multe voturi, după ora 15:00, pe liste separate, precizând: "Vom face sesizări oriunde constatăm nereguli". 

De cealaltă parte, premierul Victor Ponta a anunțat plângere penală împotriva PNL, tot din cauza fraudării "uriașe" a voturilor în Ilfov. Vezi mai mult: Ponta anunță plângere penală. "E cea mai mare fraudă" 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel