Plângeri penale împotriva lui Boc şi Ialomiţianu, depuse de Voiculescu, deoarece nu au trimis bugetul

voiculescu_81406800
voiculescu_81406800

Dan Voiculescu şi ONG-ul Facias au depus luni la Parchetul General plângeri penale împotriva premierului Emil Boc şi a ministrului finanţelor publice, Gheorghe Ialomiţeanu, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, deoarece nu au trimis până pe 15 octombrie bugetul la Parlament.

“Legea finanţelor publice, 500/2002, obligă Guvernul să depună la Parlament proiectul bugetului de stat până la 15 octombrie. Guvernul nu a respectat acest termen legal, împiedicând demararea dezbaterilor la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate. În consecinţă, aşa cum am avertizat încă de saptamâna trecută, astăzi s-a derulat prima etapa din cadrul procesului penal împotriva Guvernului : la Parchetul General, a fost înregistrată, cu numărul 17676/17.10.2011, o plângere penală împotriva premierului Emil Boc şi a ministrului finanţelor publice, Gheorghe Ialomiţeanu, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, pedepsită cu închisoare de la 2 la 10 ani, în ipoteza în care se dovedeşte că fapta a avut consecinţe deosebit de grave", se arată într-un comunicat al lui Voiculescu.

"Sper că justiţia va rezolva rapid acest caz pentru că faptele sunt foarte clare: există un termen legal pentru depunerea Proiectului de buget la Parlament, acest termen nu a fost respectat, iar membrii Guvernului responsabili pentru această faptă trebuie să raspundă în faţa legii. Dacă acceptăm ca proiectul de buget să fie adoptat în grabă, sub presiunea Guvernului, rezultatele vor fi, ca de fiecare dată, catastrofale. Trebuie să învăţăm să ne apărăm drepturile şi să determinăm Guvernul să-şi respecte obligaţiile legale”, a conchis senatorul PC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel