EXCLUSIV  Plajele la Dunăre, în vizorul PSD. Dragnea: Este mult mai urât decât credeți

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit la interviul acordat pentru DC News despre o problemă a localităților dunărene, susținând că "este mult mai urât decât credeți". Liderul social-democraților a precizat că subiectul este în vizorul PSD.  

Liviu Dragnea a explicat motivul pentru care localitățile dunărene nu mai dispun de plaje amenajate, un adevărat potențial turistic, deși nu este nevoie de investiții mari.

"Știu subiectul, l-am mai discutat și îl avem și pe acesta în plan. Este mult urât decât credeți. Primarul ăla nu poate să facă nimic acolo, pentru că acolo toate terenurile sunt administrate de Apele Române. Ori când cineva încearcă să spună la Apele Române să dea terenul la primărie sau statul să-l dea în administrare primăriei ca să-l amenajeze, respectând toate normele de siguranță - plaje și alte puncte de agrement și pentru români, dar și pentru străini -. păi dacă face așa ceva, îi e frică oricărui funcționar de la Apele Române măcar și să discute despre asta. Dar e un program foarte simplu pe care noi îl avem", a precizat Liviu Dragnea.

Liderul social-democraților a mai spus și că PSD are în vedere și măsuri pentru rezolvarea traficului pe Dunăre în perioade de secetă, deoarece "este un program obligatoriu pentru care exista și bani".

[citeste si]

"Ne interesează și traficul pe Dunăre. Pentru ca Dunărea are un potențial de care ne-am bătut joc. De ce? Pentru că din 1955, când s-a stabiit între România și Bulgaria zonele pe Dunăre unde fiecare se ocupa de dragare, după Revoluție nu le-a mai respectat nimeni. Și atunci când Dunărea seacă, așa cum este acum, navele nu pot ajunge decât aproape de Giurgiu sau între Zimnicea și Giurgiu. Mai departe nu pot trece pentru că sunt aluviuni. Este un program foarte simplu: Connecting Europe Facility. Este un program obligatoriu pentru care există și bani. Deci, asta cu Apele Române, noi o să reglementăm, o să fie o procedură foarte simplă, sigur respectând normele de siguranță", a adăugat Liviu Dragnea.

Declarația integrală o găsiți de la minutul 37:19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel