Assange, arestat: Mister despre pisica sa, după scoaterea lui din ambasadă

Julian Assange a fost arestat și scos din ambasada Ecuadorului după ce a locuit acolo timp de șapte ani, iar jurnaliștii britanici au remarcat și lipsa celebrei pisici a ambasadei, ”pisica lui Assange”.

Julian Assange a luat cu el o mulțime de secrete, în timp ce locuia într-o sală ascunsă în ambasada ecuadoriană din Londra. Dar, pe măsură ce perioada de șapte ani s-a încheiat joi, un ultim mister a atras atenția comunității internaționale.

Ce se va întâmpla cu ”Pisica Ambasadei (Emassy Cat)”?

Prietenul blănos al solicitantului de azil a fost singurul partener adevărat al lui Assange, în timpul acestor ani de singurătate în care a pozat ca refugiat politic.

Pisica a avut și o expunere intensă pe internet semnificativ ca urmare a propriei sale situaîii, fiind foarte apropiată de oameni, și se pare că a fost un punct de atracție al ambasadei, cu o predispoziție pentru a se juca cu ornamentele de pom de Crăciun și pentru a dezamorsa tensiunile cu care fondatorul WikiLeaks a incurcat o mulțime de lideri mondiali.

Numele său pare să fi fost Michi, dar, ocazional, răspundea și la "James" sau "Cat-stro", mai ales după moartea liderului cubanez Fidel Castro, în 2016. Conturile de pe Twitter și Instagram ale ”Embassy Cat” - cu 31.000 și, respectiv, 5.000 de urmăritori - au monopolizat, de asemenea, râvnita piață de jocuri de cuvinte cu tentă informatică (pisica era interesată de "contra-supraveghere").

Imediat ce polițiștii a năvălit în ambasada Ecuadorului l-au arestat pe Assange și l-au luat în custodie, după ce un tribunal federal american reactivat o acuzație pentru conspirație, mulți s-au arătat îngrijorați de soarta felinei.

Citește și: Edward Snowden, după arestarea lui Assange: 'O zi tristă pentru libertatea presei'

Îngrijorări și întrebări peste întrebări

Va fi eliberată și pisica din 'azil'? Sau a fost doar începutul? O va adopta cineva sau, de asemenea, va fi și ea extrădătă în Statele Unite? Va deveni și ea victima unei conspirații uriașe? Știa prea multe? Acestea sunt unele dintre întrebările care s-au pus, chiar la fața locului, imediat după arestarea lui Assange.

"Pisica lui Julian Assange va fi bine?", a întrebat o persoană.

"Sper că cineva se va ocupa de pisica sa, care trebuie să fie foarte confuză despre toate astea", a spus un altul.

O a treia persoană prezentă acolo a declarat pur și simplu: "Sunt îngrijorat de ... pisica lui".

Deși nu este foarte clar ce s-a întâmplat cu ”Embassy Cat”, pisica ambasadei, mai multe surse au indicat că a părăsit de mult timp clădirea. Ziarul italian La Repubblica a relatat, în noiembrie 2018, că pisica a dispărut. Dar, potrivit ziarului, plecarea sa a fost pentru binele său, un gest binevoitor al proprietarului său.

Autorul, care l-a vizitat pe Assange pentru articol, a scris: "Nici măcar pisica nu mai există... Assange a preferat să scoată pisica din izolarea care a devenit insuportabilă și să-i permită o viață mai sănătoasă".

Reguli impuse sau ....

"Ecuadorul a amenințat că-i va închide undeva pisica lui Assange", a declarat Hanna Jonasson într-un tweet. "Supărat după această  amenințare, el le-a cerut avocaților să-i ducă pisica undeva în siguranță. Pisica este cu familia lui Assange. Ei se vor reuni în libertate." a mai spus ea.

În 2018, ambasada Ecuadoriană i-a  impus lui Assange un set de reguli ”de casă”, prin care i-au cerut să-și curețe baia și să aibă mai multă grijă de pisica lui. Regulile îl avertizau că trebuie să aibă grijă de "bunăstarea, hrana și igiena" motanului sau... riscă să-l piardă, a scris și BBC.

"Este destul de probabil ca pisica să nu fi fost în mod special atașată de domnul Assange", a declarat Bradshaw pentru The Washington Post. "Dacă a fost deja mutată, cred că îi lipsește Ambasada mai mult decât îi lipsește Assange", a mai spus el.

Alte relatări din mass-media au sugerat că pisica este mai puțin un companion și mai mult o strategie de relații publice. Assange a spus unor tabloide că pisica a fost un dar de la copiii săi, dar o sursă despre care se presupune că îl cunoaște bine declarase în New Yorker ceva diferit.

Citește și: Preşedintele Ecuadorului, prima reacţie după arestarea lui Assage: Am cerut Marii Britanii să garanteze că Assange nu va fi extrădat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel