Edward Snowden, după arestarea lui Assange: 'O zi tristă pentru libertatea presei'

assanage
assanage

'O zi tristă pentru libertatea presei', a comentat ''lansatorul de alerte'' (''whistleblower'') Edward Snowden după ce fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de şapte ani în ambasada Ecuadorului de la Londra, a fost arestat de poliţia britanică, informează AFP

 'Imaginile cu ambasadorul Ecuadorului invitând poliţia secretă în ambasadă pentru a scoate cu forţa afară un editor de materiale jurnalistice - fie că acest lucru place sau nu - vor ajunge să intre în cărţile de istorie. Criticii lui Assange se pot bucura, însă aceasta este o zi tristă pentru libertatea presei', a notat pe Twitter fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA. Edward Snowden, care trăieşte în exil în Rusia, a calificat decizia Ecuadorului drept 'revocare extraordinară şi foarte probabil fără precedent a ceea ce Naţiunile Unite consideră o acordare de azil legitimă'.

Assange, arestat după 7 ani

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat de poliţia britanică joi, după ce agenţii au fost invitaţi să intre în ambasada Ecuadorului la Londra, unde Assange se refugiase din 2012. Assange a fost arestat ca urmare a retragerii dreptului de azil de către guvernul ecuadorian. Julian Assange, naturalizat ecuadorian în 2017, a declarat că se teme că va fi arestat pentru a fi extrădat în SUA pentru publicarea în 2010 de către site-ul său a mii de documente confidenţiale ale Departamentului de Stat şi ale Pentagonului, care au fost preluate de mass-media din lumea întreagă.

Edward Snowden, fost consultant al NSA (National Security Agency), a dezvăluit în 2013 existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi a internetului. SUA l-au inculpat pentru spionaj şi furt de secrete de stat, ceea nu îl împiedică să afirme că-şi iubeşte ţara şi vrea să se întoarcă acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel