EXCLUSIV  Pieleanu: RISCUL pe care și-l asumă Dragnea prin Guvernul lui. Ultimul SONDAJ

Sociologul Marius Pieleanu a discutat despre audierile miniștrilor propuși din Parlament. Totodată, el a subliniat că actualul ”guvern nu este nici politic și nici tehnocrat”, ci este ”guvernul lui Liviu Dragnea”.

Marius Pieleanu a subliniat pentru DC News că actualul Executiv ”nu este un guvern politic și nici măcar al alianței PSD-ALDE. Este un guvern Liviu Dragnea”, dar ”un guvern asumat și centrat pe încrederea nominală în raport cu Liviu Dragnea”.

Sociologul a explicat și de ce ”există un oarecare risc. Dacă acest guvern va performa, laurii performanței vor fi culeși de Liviu Dragnea, dar dacă nu va performa procentele eșecului se vor contabiliza tot în dreptul președintelui PSD”. Marius Pieleanu s-a arătat însă optimist că acest guvern va reuși să performeze întrucât ”țara nu are răbdare să aștepte un guvern de lungă durată și are nevoie de măsuri imediate”.

Executivul a trecut testul audierilor

Din punct de vedere nominal, Marius Pieleanu a făcut câteva precizări, el considerând răspunsurile miniștrilor ”corecte și în limita decenței” în timpul audierilor din Parlament.

Totuși, s-a declarat ”ușor surprins de declarațiile ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc care nu a promis niciun kilometru de autostradă. Ea contravine filosofie de guvernare a PSD”.

”Răspunsurile ministrului Justiției au fost foarte bune. Mă așteptam. Florin Iordache este un foarte bun specialist în zona justiției”, precizând totodată că ”doamna Carmen Dan de la Ministerul de Interne va trebui să se obișnuiască și cu exercițiul comunicării publice. La întrebările jurnaliștilor de la ieșirea de la audieri a fost destul de timidă. Trebuie să se acomodeze cu presa, sunt convins că se va întâmpla”.

Marius Pieleanu a mai punctat faptul că aștepta de la ministrul Educației, Pavel Năstase ”în calitate de cadru didactic universitar măcar o referire la restabilirea prestigiului universității. Ea are o imagine foarte proastă cauzată de acuzațiile de plagiat și de alte neregului. Sper ca prima măsură la Educație să fie o strategie de restabilire al acestui prestigiu”.

Liviu Dragnea - premier

În analiza pentru DC News, Marius Pieleanu și-a arătat din nou convingerea că șeful PSD va deveni premierul României la un moment dat. ”Are cea mai mare legitimitate pentru a ocupa acest post. Liviu Dragnea și PSD au câștigat alegerile într-un mod absolut spectaculos și de neconstestat”.

Liviu Dragnea este astăzi persoana cu cea mai mare favorabilitate politică dintre toți politicienii. El este peste Victor Ponta și Klaus Iohannis în privința favorabilității publice. Este cotat la 49%-50%

Oamenii au încredere într-o guvernare PSD - ALDE în proporție de 54% și speră ca ea să producă bunăstare poporului și țării”, a conchis Marius Pieleanu în exclusivitate pentru DC News.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel