Piața drepturilor TV în fotbal, moment de cumpănă. Nu s-a întâmplat din 2002

Drepturile TV pentru campionatul german de fotbal, Budesliga, pentru următoarele patru sezoane (2021-2025) au scăzut uşor, de la 1,16 miliarde de euro pe sezon la 1,10 miliarde, a anunţat preşedintele Ligii Germane, Christian Seifert.

Cu 4,4 miliarde de euro pe întreaga perioadă, este prima dată de la alocarea drepturilor în 2002, când acestea nu au crescut, potrivit besoccer.com.

Acest rezultat ar putea stabili tonul viitoarelor negocieri în Europa. Spre deosebire de ce se anticipa, nici Amazon, nici un alt grup din zona noilor 'jucători' nu au obţinut drepturi.

Drepturile principale ale meciurilor au fost împărţite între Sky şi DAZN.  Mai mult, DAZN intră pe 'teritoriul' Sky, care pierde în principal meciurile de duminică.

'Nu ştim ce s-ar fi întâmplat într-o situaţie normală, a spus Christian Seifert. Acesta consideră că pentru Bundesliga este un rezultat 'destul de onorabil în comparaţie cu cel al altor ligi majore, care îşi vor reînnoi în curând drepturile. Cluburile din prima şi a doua divizie au cea mai bună stabilitate posibilă în aceste momente de incertitudine (...), cluburile pot planifica în siguranţă cheltuielile până în 2025. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel