Petrolier cu români la bord, bombardat de un avion necunoscut

Un petrolier la bordul căruia se aflau și trei români a fost bombardat de un avion de origine necunoscută în portul Derna, fief islamst din estul Libiei. Anunțul a fost făcut de paza de coastă greacă, potrivit căreia doi membri ai echipajului au murit, iar doi au fost răniți, transmit AFP și Reuters.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a transmis că una dintre cele două persoane ucise ca urmare a atacului este un tânăr origine română, în vârstă de 24 de ani. Tatăl marinarului ucis este unul dintre membrii echipajului. Celălalt bărbat ucis este un grec.

Forțe loiale guvernului libian recunoscut internațional au lansat în ultima vreme mai multe atacuri aeriene asupra guvernului rival, controlat de Zorii Libiei.

Un purtător de cuvânt al guvernului libian recunoscut internațional a spus că petrolierul aducea militanți islamiști în Derna. "Am avertizat toate navele să nu acosteze la port fără permisiune prealabilă", a spus Ahmed Mesmari pentru Reuters.

După trei ani de la debarcarea lui Muammar Gaddafi cu ajutorul forțelor NATO, Libia este măcinată de lupte armate între miliții, iar administrația este paralizată de guverne și parlamente rivale.

Grupări islamiste au capturat capitala Tripoli și al doilea cel mai mare oraș din țară, Benghazi, iar forțele lui Abdullah al-Thinni, premierul libian recunoscut internațional, luptă pentru recăpătarea lor.

Petrolierul transporta 12.000 de tone de țiței și avea la bord 26 de membri ai echipajului.

Firma elenă care opera nava a declarat că nu au existat scurgeri petroliere. 

"Ieri, la ora locală 13:30, un avion de război a bombardat partea frontală a navei, provocând daune și rănind patru membri ai echipajului. Nu exită o scurgere, integritatea navei nu a fost compromisă", a anunțat managerul firmei, Elias Syrros.

O sursă a declarat pentru Reuters că nava transporta țiței necesar generatoarelor care aprovizionează orașele Derna, Khoms, Benghazi și Misrata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel