EXCLUSIV  Petrişor Tănase revoluționează mâncarea. Hrănește-te prin culoare

Pare oarecum bizar, însă artistul culinar Petrişor Tănase este ferm convins că noul său concept te va ajuta să te menţii sănătos şi bine hrănit. El a acordat pentru DCnews un scurt interviu despre cum va fi, de anul viitor, hrănirea cu... culori. 

Pe maestrul Petrişor l-am întâlnit, marţi, la conferinţa de presă organizată de deschiderea "Expoziţiei Iubesc Vinul Românesc", unde printre invitaţi şi ziarişti, aranja în stilul său un bufet suedez care a acaparat privirile imediat. Din vorbă în vorbă, am aflat de la el despre intenţia de a lansa un interesant concept despre modul în care hrănirea de zi cu zi poate fi percepută. Şi anume, prin culoare. "A te hrăni prin culoare" este un concept unic în România şi "va fi un proiect unic, iar eu sper ca de acum încolo tot mai multe companii îl vor dezvolta, pentru că a te hrăni prin culoarea mâncărurilor poate fi sănătos", ne-a declarat maestrul Petrişor.

"Eu am un aparat Hunter (scanner), care face fotografia mâncărurilor şi rezultă din scanare o anumită culoare. O simplă culoare. Şi astfel trebuie să învăţăm să ne hrănim prin culori. Monotonia culorilor ne face o dată să ne îmbolnăvim, dar şi să avem alte probleme de zi cu zi. Inclusiv eliminarea stresului poate fi făcută prin culoare. Ochiul este primul care vede şi apoi este nasul care simte aromele, după care gustul. Şi ce ingerăm este culoarea. Finalul culorilor", a explicat în stilu-i caracteristic maestrul bucătar.

Vremea în care Meniul va fi un... ŞEVALET

"Scanarea unei mâncări se face cu acest aparat. Din scanare rezultă o culoare şi, astfel, putem face o paletă de culori a unor preparate. Mâncăm astăzi roz, iar mâine putem să mâncăm o altă culoare, albastru, poimâine verde şi tot aşa, timp de o săptămână putem forma un meniu echilibrat al culorilor. Pentru că, ce rezultă din scanare ne poate asigura şi o hrană sănătoasă. De exemplu, dacă mâncăm pe parcursul unei săptămâni o gamă de culori asemănătoare nu este bine. Întotdeauna este bine să ne jucăm cu aceste culori", a încercat maestrul Petrişor să ne facă să înţelegem ce înseamnă "să te hrăneşti prin culoare".

Curcubeul din farfurie

Codurile de culoare sunt, însă, o necunoscută, până când vor fi făcute publice. "Verdele este bine-venit, portocaliul este bine-venit pentru organism. Să ştiţi că şi negrul este o culoare interesantă, nu este numai pentru doliu şi ne putem hrăni şi prin culoarea neagră. De exemplu, poţi să scanezi mai multe produse de culoare închisă şi să rezulte o culoare deschisă, iar acest lucru înseamnă că acel produs este excepţional. În bucătăria modernă se practică combinaţia culorilor, dar vizual, nefăcând scanarea în interiorul moleculei fiecărui produs. Detalii despre codurile de culoare vor fi date la începutul anului viitor, o dată cu lansarea aplicaţiei. De exemplu, culoarea roşu îţi dă mai multă putere, mai multă energie. Culorile rezultă în funcţie de materia primă folosită. Teoretic, toate culorile sunt sănătoase, important este să te joci cu ele pe parcursul unei săptămâni. Aşadar recomand o alimentaţie curcubeu," este invitaţia maestrului în arta culinară Petrişor Tănase, pe care v-o lansează prin intermediul DCNews, anunţand o revoluţie în conceperea meniului şi a unei diete, pe care o va lansa undeva la începutul anului viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel