Peste jumătate dintre români au un smartphone

Mai mult de jumătate dintre români (53%) foloseau un smartphone la finalul anului trecut. În perioada 2012-2016, numărul românilor care au utilizat un smartphone a crescut de patru ori, potrivit unui studiu comandat de Google.

În România, tinerii cu vârste de sub 25 de ani utilizează cel mai mult smartphone-ul ca un asistent personal. Astfel, 91% dintre aceștia folosesc terminalul inteligent, față de 24%, în urmă cu 4 ani. În acest sens, 73% dintre utilizatori accesează motoare de căutare pe dispozitivul mobil, iar 79% vizitează platforme de social media, în timp ce jumătate dintre ei își verifică e-mail-ul pe smartphone.

În plus, trei sferturi dintre tineri (75%) vizionează clipuri video pe smartphone cel puțin o dată pe săptămână, ascultă muzică (66%), verifică ora (71%) sau fac poze (65%).

Internetul, accesat mai mult de pe telefon

Tot pe plan național, 38% dintre utilizatorii de smartphone spun că accesează mai des internetul de pe telefon decât de pe computer și doar 17% dintre ei apelează preponderent la computer pentru a intra pe internet, potrivit studiului citat de Agerpres.

În același timp, la finalul anului trecut, cei mai mulți dintre români (31%) au declarat că utilizează două dispozitive inteligente, în timp ce 25% se mulțumesc cu un singur terminal, iar 15% cu trei dispozitive.

Pe de altă parte, la nivel global, adopția smartphone-urilor în rândul utilizatorilor de Internet s-a dublat în ultimii patru ani, ajungând la 70%.

Raportul Google Consumer Baromoter prezintă o concluzie a unui studiu multianual realizat în 40 de țări, printre care și România. Acest studiu documentează 5 ani de cercetare (între 2012 și 2016), în care Google și Kantar TNS au susținut peste 625.000 de interviuri cu oameni din toată lumea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel