Peste 80 de morţi în Pakistan, după un atentat sinugicaş şi raiduri ale armatei

pakistan
pakistan

"Cel puţin 41 de persoane au fost ucise şi peste 60 rănite într-un atentat sinucigaş" comis împotriva unui centru de distribuire a hranei din Khar, principalul oraş din districtul tribal Bajaur, a declarat un oficial din cadrul adminsitraţiei locale, Sohail Khan.

Oficialii au oferit versiuni contradictorii asupra desfăşurării atentatului. Astfel, unii dintre ei susţin că autorul era o femeie, din corpul căreia a fost găsit un picior, în timp ce alţii afirmă că era vorba despre un bărbat îmbrăcat în burqa.

Administraţia locală a impus restricţii de circulaţie până la noi ordine, în timp ce forţele de securitate patrulau pe străzi şi investigau incidentul.

Bajaur este un district tribal din nord-vestul Pakistanului, unul dintre bastioanele rebelilor talibani şi unul dintre principalele sanctuare ale aliaţilor lor din Al-Qaida, precum şi o bază a talibanilor afgani.

Aceste zone tribale adăpostesc în principal combatanţi ai Mişcării talibanilor pakistanezi (TTP), care a decretat în vara lui 2007 jihad Islamabadului pentru că susţine "războiul împotriva terorismului" al Washingtonului, informează Mediafax

Pe de altă parte, cel puţin 40 de insurgenţi au fost ucişi în timpul unor raiduri desfăşurate sâmbătă de forţele de securitate pakistaneze cu sprijinul elicopterelor în districtul tribal Mohmand, de la graniţa cu Afganistanul.

Această operaţiune a fost decisă ca măsură de represalii la un atac al insurgenţilor comis vineri împotriva a şapte posturi de control în care au murit 11 membri ai forţelor paramilitare pakistaneze şi cel puţin 24 de insurgenţi.

"De ieri, forţele de securitate pakistaneze, cu sprijinul elicopterelor de luptă au desfăşurat operaţiuni împotriva ascunzătorilor insurgenţilor şi au ucis 40 de persoane", a declarat Amjad Ali Khan, un oficial de rang înalt din Mohmand.

Oficiali din cadrul forţelor de securitate şi armatei au confirmat această cifră, precizând că raidurile au fost desfăşurate în satele Baizai şi Lakro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel