Peste 300 de licee, ținta Ministrului Educației. Ce urmează

Peste 300 de licee vor avea finanţări prin proiectul Romania Secondary Education Project (ROSE) începând cu luna septembrie, a anunţat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

'Am o ţintă: în septembrie, la începutul şcolii, să existe minimum 300 de licee care să aibă deja acele finanţări din cele 1.200, deci o treime, să aibă finanţările necesare programelor care să conducă sau să ajute la evitarea părăsirii timpurii sau alte lucruri de acest gen. Ca să le avem, contează mult pentru mine să fie vizibili paşii, să ştim când aplicăm, să fie transparentă, care este lista de şcoli, care sunt criteriile. Toate lucrurile acestea creează un spaţiu de încredere, că până la urmă sunt resurse multe şi am speranţa că aceste resurse, fiind transparente, vom avea şanse să fie un beneficiu la sfârşit cât mai puternic', a explicat ministrul. În context, Adrian Curaj a precizat că a decis să fie făcute publice datele privind testele naţionale şi cele legate de bacalaureat din ultimii cinci ani, dar şi interpretarea acestora.

'Voi pune datele pe ultimii 5 ani asociate testelor naţionale, datele legate de bacalaureat şi interpretarea lor. Datele de acolo reflectă modul cosmetizat în care s-au comunicat rezultatele. Ajungem până la urmă într-o situaţie neplăcută, că nu ştim clar ce fel de intervenţii trebuie să avem pentru a avea rezultate', a menţionat Curaj.

Guvernul şi Banca Mondială au lansat, în luna decembrie a anului trecut, 'Proiectul privind învăţământul secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE)', care îşi propune reducerea abandonului şcolar şi creşterea ratei de promovabilitate la bacalaureat. Proiectul ROSE constă într-un împrumut de 200 de milioane de euro pe care Banca Mondială îl acordă Guvernului României pentru 1,5 milioane de elevi români din 1.100 de licee şi 300 de universităţi publice. Obiectivul principal al proiectului este acela de a spori şansele elevilor din România de a finaliza cu succes ciclul terţiar de învăţământ. ROSE va fi implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în perioada 2015-2022. Proiectul are ca ţintă creşterea ratei de promovare la bacalaureat cu 10%, de la 49,6% la 59%, şi reducerea abandonului în ultimul an de liceu, de la 6,5% la 3,5%, pentru liceele sprijinite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel