Peste 2.800 de persoane, afectate de inundaţiile masive din Uganda

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au lovit districtele Bundibugyo şi Ntoroko din vestul Ugandei au afectat circa 2.834 de persoane, a declarat luni o agenţia umanitară, citată de Xinhua.

Un total de 22 de case au fost spulberate duminică de ape, "în timp ce multe altele au fost umplute parţial de noroi şi de apă", numeroşi locuitori rămânând fără adăpost şi bunuri casnice, a precizat Societatea de Cruce Roşie din Uganda (URCS) într-o declaraţie, atrăgând atenţia că persoanele din comunităţile afectate pot dezvolta boli diareice din cauza lipsei de acces la apă curată şi sigură.

"Din cauza frigului, familiile sunt expuse la boli cum ar fi pneumonia şi malaria, fiind în pericol în special copiii şi femeile însărcinate", a adăugat acesta.

Persoanele care au de suferit de pe urma intemperiilor au nevoie de adăposturi temporare, alimente şi alte produse nealimentare, a subliniat ONG-ul.

Întrucât prognozele meteorologice au avertizat că ploile vor continua în aceste zone pe parcursul lunii viitoare, URCS a cerut comunităţilor, în special celor din zonele predispuse la inundaţii, să ia măsuri pentru protejarea locuitorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel