Peste 150 concurenţi din 21 ţări participă la Olimpiada Internaţională de Astronomie de la Piatra-Neamţ

Peste 150 de concurenţi din 21 ţări vor participa la a 24-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie ce va fi găzduită, în perioada 21-27 octombrie, de municipiul Piatra-Neamţ. 

Concurenţii vor avea de susţinut trei probe şi anume teoretică, practică şi observaţională, după cum a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, academicianul rus Mikhail Gavrilov. Cea mai interesantă pentru elevi este proba observaţională dar totodată este şi stresantă pentru că într-un timp foarte scurt trebuie să identifice cu telescopul diferite corpuri cereşti, a declarat, în conferinţa de presă, academicianul Mikhail Gavrilov.

Sunt onorat să găzduim la Piatra-Neamţ un eveniment atât de important. Este un respect faţă de rezultatele deosebite pe care elevii de aici le-au obţinut la competiţii importante, a spus primarul Dragoş Chitic. Duminică, la ora 15,00, va avea loc la Sala Polivalentă deschiderea oficială a olimpiadei. Probele vor avea loc luni, marţi şi joi, la Colegiul Naţional Petru-Rareş' cele practice şi teoretice şi pe stadionul Ceahlăul, cea observaţională. Participanţii la olimpiadă au în program şi vizite în Cheile Bicazului, Cetatea Neamţ şi Parcul Natural Vânători-Neamţ. Primăria Piatra-Neamţ susţine desfăşurarea Olimpiadei Internaţionale de Astronomie cu 31.000 lei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel