Pesta porcină, despăgubiri. Dăncilă: Am luat măsuri

Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că o sumă de peste 200 de milioane de lei este disponibilă în special pentru plata despăgubirilor în urma evoluţiei pestei porcine africane, dar şi pentru achiziţia de dezinfectanţi, kituri de laborator şi alte materiale necesare ANSVSA.

"Am luat mai multe măsuri pentru a-i sprijini financiar pe toţi cei care au avut de pierdut din cauza pestei porcine africane, cât şi pentru combaterea răspândirii virusului", a declarat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefei Executivului, suplimentar faţă de sumele prevăzute în rectificarea bugetară pentru despăgubirea crescătorilor de porci, respectiv peste 160 de milioane de lei, Ministerul Finanţelor a transferat ANSVSA încă 40 de milioane de lei.

"Prin urmare, sunt disponibili peste 200 de milioane de lei, în special pentru plata despăgubirilor în urma evoluţiei pestei porcine africane, dar şi pentru achiziţia de dezinfectanţi, kituri de laborator şi alte materiale necesare ANSVSA", a mai afirmat Dăncilă.

Citește și: Viorica Dăncilă, ședință de Guvern. Răspuns pentru Iohannis: Pot înțelege...


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25