Perle de la BAC: “Hyperion a zburat la Dumnezeu pentru că a prins-o pe Cătălina cu un alt bărbat”

bac
bac

Şi anul acesta examenul de Bacalaureat lasă în urmă un impresionant şirag de perle. De Ce News vă prezintă o parte dintre “capodoperele” absolvenţilor de liceu, înşirate în tezele scrise de la proba de Limba şi literature română, din cadrul BAC-ului.

Autor Costin Munteanu

Punctul 7 de la subiectul I le-a cerut candidaţilor să prezinte valoarea expresivă a verbelor la timpul imperfect dintr-un text prezentat. Iată ce a notat unul dintre candidaţi: “Verbele permit povestirea unei acţiuni trecute, care provoacă freamătul şi curiozitatea nexteriorizată a naratorului”.

Subiectul al II-lea cerut candidaţilor să scrie un text de tip argumentativ despre calităţile umane, pornind de la afirmaţia lui Lucian Blaga “Nu e de ajuns să ai mari calităţi;trebuie să ştii cum să le foloseşti cu rost”. Un absolvent de liceu a formulat ceea ce poate fi considerată concluzia examenului de Bacalaureat. “În ziua de azi, omul nu mai pune mare accent pe calităţi, dacă ai pile poţi intra în orice domeniu vrei”, a scris un absolvent de 12 clase. Un alt candidat susţină că: “În viaţă trebuie să faci totul cu cap, deoarece ele (n.r. calităţile) nu se descoperă şi nu se folosesc singe”. Un alt absolvent de liceu spune că “Lucian Blaga a fost un mare geniu, dar care nu a avut prea multe calităţi”, în timp ce un alt candidat spune că “Blaga era conştient că nu o să-şi descopere calităţile”. Un alt absolvent de liceu a formulat o frază demnă de un personaj al lui Caragiale: “Un om care nu are calităţi nu le deţine, pentru că ori nu s-a născut cu ele ori nu le găseşte”.

Mulţi candidaţi şi-au demonstrat “inspiraţía” şi la subiectul al III-lea. Dintr-o teză aflăm că: “Luceafărul şi fata împăratului se aflau la mare distanţă şi de aceea actul lor de dragoste nu se putea realize”. Un alt candidat susţine că “Luceafărul a coborât puţin în camera fetei, dar a ales să plece”. “Hyperion a zburat la Dumnezeu pentru că a prins-o pe Cătălina cu un alt bărbat, Cătălin”, a notat un alt candidat. Din altă teză aflăm că “Luceafărul vine dintr-o lume unde nu a ajuns nici lumina”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel