Percheziţii la o Casă de Ajutor Reciproc. Prejudiciul, 4 milioane de lei

Poliţia Capitalei a pus în executare,  vineri dimineaţă,  19 mandate de aducere a unor persoane care fac parte dintr-un grup specializat în înșelăciuni, fals și uz de fals, cu un prejudiciu de circa 4 milioane de lei.

În acest dosar privind comiterea infracţiunilor de delapidare, fals, uz de fals şi înşelăciune de către membrii unei asociaţii nebancare de ajutor financiar din Capitală s-au efectuat 13 percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în perioada 2010-2013, membrii grupării, profitând de poziţiile ocupate în cadrul unei asociaţii nebancare de ajutor financiar din Capitală şi în baza unor înţelegeri prealabile, ar fi înregistrat peste 600 de contracte de împrumut şi ar fi eliberat sumele menţionate în acestea, cu valori cuprinse între 6.000 şi 10.000 de lei, deşi cunoşteau faptul că respectivele contracte sunt falsificate.

Prejudiciul de la Casa de Ajutor  "Expresul CFR" se ridică la peste 4 milioane de lei. CAR-ul respectiv este unul dintre cele mai mari din țară, cu 96 de filiale și circa 120.000 de membri pensionari.

Percheziţiile au fost efectuate împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale - Direcţia Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel