Percheziții în București și alte șase județe, într-un dosar de contrabandă cu țigarete / Video

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigarete / Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigarete / Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 43 de percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de contrabandă calificată.

La data de 5 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați – S.C.F.T.S.B., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 43 de percheziții domiciliare, în București și în județele Galați, Ilfov, Suceava, Iași, Botoșani și Vrancea, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

De asemenea, au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere, informează IGPR într-un comunicat de presă. 

Perchezițiile au avut loc după ce, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, au fost depistate trei autotrenuri care transportau, în locașuri special amenajate, 149.760 de pachete de țigarete, fără timbru de acciză, de proveniență Republica Moldova.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul ultimilor doi ani, membrii grupării infracționale ar fi introdus pe teritoriul țării și ar fi comercializat mari cantități de țigarete, fără timbru de acciză, provenite din Republica Moldova.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate 21.063 de pachete de țigarete de diferite mărci, 200 de grame de cannabis, 1 kg. de bijuterii de metal galben, ce pare a fi aur, 38 de telefoane mobile, 41.210 lei, 57.200 de euro și 32 de pachete cu materiale explozibile.

Opt persoane reținute și alte opt, plasate sub control judiciar 

Au fost luate 16 măsuri preventive: față de 8 persoane, a fost luată măsura reținerii, iar, față de alte 8, a fost luată măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă, în vederea probării întregii activității infracționale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din București, Suceava, Iași, Buzău, Ialomița și Botoșani, colegi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și serviciilor pentru acțiuni speciale din București, Brăila și Suceava, criminaliști ai I.P.J. Galați – Serviciul Criminalistic și jandarmi din cadrul I.J.J. Galați, mai precizează IGPR. 

Iată video 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel