Percheziţii în Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Bihor, într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism

La data de 26 ianuarie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa - Năsăud au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Bihor, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada iulie 2020 - prezent, mai mulţi suspecţi au recrutat, prin inducere în eroare şi profitând de starea de vulnerabilitate, 3 persoane vătămate minore şi alte 3 majore pe care apoi le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei. În concret, aceştia au pus la dispoziţia victimelor mai multe imobile în vederea practicării prostituţiei pe raza municipiilor Bistriţa, Oradea şi Târgu Mureş, transportându-le pe acestea la locaţii, asigurându-le protecţia şi însuşindu-şi în parte sau în totalitate sumele de bani obţinute.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost identificate şi ridicate sumele de 69.000 de lei şi 880 de euro, cantitatea de 800 de litri de alcool şi 450 de pachete de ţigări provenite din contrabandă, mai multe telefoane mobile şi autoturisme. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Mureş, BCCO Cluj şi BCCO Oradea, al lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, SAS Bistriţa-Năsăud, IPJ Mureş, IPJ Bihor şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Mureş şi IJJ Bihor precum şi cu sprijinul altor specialişti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, transmite DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel