Percheziții în Hunedoara. Ce au descoperit polițiștii

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Percheziții la Hunedoara la persoane bănuite de braconaj arheologic în zona Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, a a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Un număr de 11 percheziţii  se desfășoară la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj arheologic în zona sitului Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, precum şi la sediile unor societăţi comerciale deţinute de către suspecţi, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).


În cauză este implicat şi un agent de poliţie care ar fi sprijinit persoanele suspecte în desfăşurarea activităţii ilicite, arată IGPR.

Potrivit poliţiştilor, din probatoriul administrat până în prezent au rezultat indicii că, în perioada 2013-2015, mai multe persoane din judeţul Hunedoara ar fi desfăşurat activităţi de braconaj arheologic în Munţii Orăştiei, zona cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia.

"Cei în cauză nu ar fi respectat legislaţia în domeniu în sensul că ar fi utilizat detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic, fără o autorizare prealabilă. În activitatea ilicită, aceştia ar fi beneficiat de sprijinul unui agent de poliţie, care nu ar fi respectat îndatoririle de serviciu', se arată într-un comunicat al IGPR.

În cauză vor fi puse în executare 15 mandate de aducere.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei Române.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel