Percheziții DNA la Guvern. Adrian Năstase, explicație: Anchetă îndreptată împotriva B1 TV

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit, la Antena 3, despre ancheta DNA la Guvern. 

”Mi se pare absolut anormal ca, la un moment dat, partidul să arunce direct sau indirect o anumită informație în legătură cu o persoană, o instituție și așa mai departe, iar persoana respectivă, instituția să aștept o lună, un an, cinci ani cu o acuzație deasupra capului, fără să aibă posibilitatea de a da niște explicații. Ce se întâmplă cu directiva UE privind consolidarea nevinovăției? E adevărat, termenul de implementare este până-n primăvara lui 2018, dar este aceeași problemă de a accepta că o persoană acuzată de diverse lucruri, inclusiv de către procurori DNA, rămâne cu acest statut de prezumție de nevinovăție până la o hotărâre definitivă de condamnare”, a spus Adrian Năstase, la Antena 3. 

Fostul premier a adăugat că ”este a doua încercare pe care DNA-ul o face pentru a se impune, pentru a face să prevaleze cumva poziția sa în relația cu Guvernul. Prima a fost ancheta referitoare la OUG 13 și acțiunile orientate spre examinarea problemelor nu atât de legalitate, cât de oportunitate, ceea ce este normal. Mai există o explicație: să fie o anchetă orientată împotriva postului de televiziune B1 TV (Alessandra Stoicescu: Pentru că vorbim despre o fostă jurnalistă de la B1?- n.r.). S-ar putea să fie această interpretare? Nu cred!”. 

Mă deranjează că un jurnalist de bună credință intră în acest proces de hărțuire”

Între jurnalista de la B1 TV și Liviu Dragnea a existat o legătură profesională, iar Alessandra Stoicescu se întreabă dacă procurorii căutau o hârtie de la președintele PSD în care scris: angajați-o pe X. Adrian Năstase spune că: ”Jurnalista respectivă are un nivel foarte înalt de profesionalism. Chiar dacă venea de la B1, nu am avut niciodată ceva să-i reproșez. Mă deranjează că un jurnalist de bună credință intră în acest proces de hărțuire”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel