Pensionari, scutiți de impozit. O singură condiție de îndeplinit

pensionari dc
pensionari dc

Un proiect de lege intrat recent în dezbaterea Senatului propune ca pensionarii care oferă spre închiriere studenților, elevilor și persoanelor ieșite din sistemul de protecție socială spații din locuințele proprii vor fi scutiți de impozit pe banii încasați din această afacere.

O măsură care, potrivit inițiatorilor actului normativ, are scopul de a combate fenomenului de izolare cu care se confruntă persoanele vârstnice, în special după retragerea din activitate. Categoriile de pensionari care ar putea beneficia de scutirea impozitului pe venit sunt cei cu pensii pentru limită de vârstă, pensie anticipată sau pensie anticipată parțială în sistemul public de pensii.

În plus, proiectul de lege prevede inclusiv scutirea de la impozitul pe locuință proporțional cu suprafața închiriată, conform contractului de închiriere și care ar urma să își producă efectele începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificative. Nerespectarea condițiilor impuse de proiectul de lege privind scutirea la impozit a pensionarilor care închiriază locuința constituie infracțiune de evaziune fiscală.

Citește mai departe pe dcbusiness.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel