Pensie de serviciu personal aeronautic. Cine beneficiază și care sunt condițiile

Ema Apostu / 25 Martie 2019 / 20:50 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Personalul aeronautic civil navigant profesionist beneficiază de pensie de serviciu. Vezi care sunt condițiile.

Personalul aeronautic civil navigant profesionist beneficiază de pensie de serviciu dacă cei din această categorie profesională au vârsta de minimum 50 de ani şi o vechime de cel puţin 20 de ani de activitate, conform unui proiect iniţiat de senatorul Călin Popescu-Tăriceanu şi adoptat luni în plenul Senatului.

Beneficiarii pensiei de serviciu 

 

Potrivit unui amendament, beneficiarii pensiei de serviciu sunt piloţi, piloţi instructori, însoţitori de bord/membri ai echipajului de cabină cu licenţă/atestat de membru al echipajului de cabină, paraşutişti şi personalul de inspecţie de zbor.

Modificările şi completările pe care această iniţiativă le avansează la Legea 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant din aviaţia civilă din România au ca scop, potrivit iniţiatorului, îndreptarea, clarificarea şi reglementarea într-un mod onest şi unitar a prevederilor privind drepturile salariale ale categoriilor profesionale menţionate, categorii exceptate de la aceste prevederi. Astfel, prin această iniţiativă "se vor elimina inechităţile existente în acordarea drepturilor salariale stabilite de lege după pensionare", conform iniţiatorului.

Membrii Comisiei juridice au dat un raport de respingere cererii de reexaminare a preşedintelui României, legea fiind adoptată în forma trimisă iniţial. Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect legislativ.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27