PDL a finalizat moțiunea de cenzură. Liberalii să fie bărbaţi politici şi s-o semneze, spune Blaga

Vasile Blaga, Crin Antonescu
Vasile Blaga, Crin Antonescu

Liderul  PDL, Vasile Blaga, a declarat că democrat-liberalii au finalizat moţiunea de cenzură la adresa Guvernului şi aşteaptă parlamentarii liberali să o semneze, "dacă sunt bărbaţi politici". De asemenea, Blaga a precizat că nu poate exista altă colaborare cu PNL decât una "punctuală în Parlament".

"Avem formulată o moţiune de cenzură, ea este de fapt o Carte Neagră a guvernării USL, ea este finalizată şi aşteptăm voturile PNL, mai ales aşteptăm semnăturile PNL, s-o putem depune, dacă sunt bărbaţi politici şi dacă recunosc greşelile pe care le-au făcut (...). Noi îi aşteptăm pe cei de la PNL să ne semneze moţiunea, pentru că nu văd ce moţiune ar putea depune PNL dintr-odată, de dimineaţă până seara", a spus Vasile Blaga, la RFI.

Întrebat dacă există vreun dialog între PDL şi PNL, Blaga a răspuns: "Nu există acest dialog, pentru că domnul Crin Antonescu a şi spus fără să întrebe, fără să-l rugăm noi, a spus că nu colaborează cu PDL. Dar ce, l-am rugat noi să colaboreze cu PDL? E adevărat că luni au votat alături de noi împotriva tuturor proiectelor Guvernului USL".

Vasile Blaga este de părere că liberalii nu sunt într-o opoziţie reală faţă de Guvern. "Noi considerăm că nu sunt în opoziţie efectivă, din moment ce şi-au lăsat şi toate tentaculele în teritoriu. Ca să-şi calmeze partidul, Antonescu spune: faceţi alianţe cu cine vreţi şi cu PSD, dacă doriţi. Pentru că problemele mari, după ce s-a rupt euforia lui Antonescu când s-a rupt de Ponta... de ce s-au rupt? S-au rupt pentru scaune, în prima fază, iar definitiv când Antonescu şi-a dat seama că nu mai este susţinut de Ponta la prezidenţiale, iar Ponta a primit direct de la Antonescu mesajul: dacă ajung preşedinte, nu te mai pun prim-ministru! Atunci s-au rupt ei. Iar în acest moment, eu cred că nu poate exista altă colaborare decât punctuală în Parlament, ceea ce este normal în orice stat de drept", a mai spus Blaga, potrivit RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel