Patru ONG-uri îl critică pe Iohannis: Preşedintele a subminat autoritatea statului

Președintele Klaus Iohannis continuă să-şi piardă susţinătorii. Peste 40 de mii de fani de pe Facebook şi-au retras like-urile la pagina preşedintelui. În plus, peste 600 de români au anunţat că vor merge astăzi la un protest, organizat la ora 18,00 în Piaţa Universităţii. Mai mult, patru ONG-uri şi-au exprimat indignarea faţă de poziţia preşedintelui României în scandalul evacuării Antenelor. Organizaţiile consideră că şeful statului a subminat autoritatea instituţiilor, a sugerat că legea nu este egală pentru toţi şi a părut să aibă în vedere interesele unui grup infracţional, mai curând decât interesul public, potrivit Realitatea TV.

Grupul pentru Dialog Social, Expert Forum, Freedom House şi Centrul Român de Politici Europene se declară "consternate" faţă de reacţia preşedintelui în scandalul ANAF - Antena3. 

"Este un lucru grav faptul că președintele care și-a propus, în mod clar, în programul său să susțină statul de drept și instituţiile. Să le submineze, în fapt", a declarat Andrei Cornea, membru al Grupului pentru Dialog Social.

"Premierul și președintele au ales să nu își susțină funcționarii din subordine, ci să vorbească, practic, aiurea în tramvai", a spus, la rândul său, Sorin Ioniță, membru Expert Forum. 

Preşedintele ţării a sugerat că legea nu e egală pentru toţi, a părut să aibă în vedere interesele unui grup infracţional mai curând decât interesul public şi a subminat lupta anticorupţie, cred reprezentanţii societăţii civile. 

"Îi solicităm președintelui să apere instituțiile statului și statul de drept. Noi venim ca să le apărăm de cine, de dânsul? E stranie această situație. A venit cu un mesaj foarte periculos", a afirmat fondatorul CRPE, Ciprian Ciucu.  

ONG-urile solicită politicienilor, în aceeaşi scrisoare deschisă, ca, înainte de orice, să-şi onoreze jurământul solemn de a respecta Constituţia şi legile ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel