Patru bărbaţi reţinuţi într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism

Catuse. Sursa: Pixabay.com
Catuse. Sursa: Pixabay.com

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

La data de 9 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat opt percheziţii domiciliare, în Galaţi şi Brăila, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism. Totodată, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada august 2013 - februarie 2021, patru bărbaţi ar fi exploatat mai multe tinere minore şi majore, prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Spaniei, Olandei, Germaniei, Belgiei şi Irlandei, informează DIICOT.

Cei în cauză ar fi recrutat victimele prin metoda "Loverboy", iar, prin constrângere psihică şi fizică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, supraveghere şi îngrădirea libertăţii de mişcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obţinute de acestea (aproximativ 350.000 de euro).

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente, telefoane, bijuterii şi ceasuri de lux, precum şi 2.500 de euro. Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă, se arată în comunicatul de presa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel