Patriarhul Kirill a reacționat după moartea Dariei Dughina

Patriarhul Kirill a reacționat după moartea Dariei Dughina / Foto: Facebook Patriarhul Kirill
Patriarhul Kirill a reacționat după moartea Dariei Dughina / Foto: Facebook Patriarhul Kirill

Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a reacționat după moartea Dariei Dughina.

Daria Dughina, fiica celebrului filozof rus Aleksandr Dughin, a murit sâmbătă seara, când mașina pe care o conducea a explodat brusc în afara Moscovei. Patriarhul Kirill ia oferit condoleanțe lui Aleksandr Dughin, spunând: "Am primit vestea morții tragice a fiicei tale cu profundă tristețe", scrie orthochristian.com.

Patriarhul notează că Daria a fost o persoană publică activă, un jurnalist și cercetător talentat. "Ea a reușit să obțină un succes semnificativ în domeniul ales, să câștige aprecierea și respectul colegilor", scrie patriarhul în mesajul său.

"Fie ca Domnul Milostiv al Cerului și al pământului să dea odihnă sufletului proaspăt plecatei roabe Daria în lăcașurile celor drepți și să-i facă amintirea să fie veșnică”, conchide Kirill.

Jurnalistul și prezentatorul postului de televiziune ortodox Spas Andrei Afanasiev a scris despre Daria că este o persoană foarte competentă și încrezătoare, care s-a "distins prin puritatea discursului ei".

"Nu am auzit niciodată un cuvânt rău despre ea de la nimeni... Sunt sigur că sufletul ei curat este deja cu Dumnezeu", scrie Afanasiev.

Daria a fost în aceeași ordine filozofică și politică cu tatăl ei, care este cunoscut ca unul dintre liderii ideologici ai eurasianismului și a conceptului politic "Lumea Rusă". El este, de asemenea, un susținător vocal al războiului din Ucraina, la fel ca și ea.

SUA condamnă uciderea fiicei lui Aleksandr Dughin: Suntem împotriva atacurilor care vizează civilii, fie ei din Kiev, Bucea, Harkov, Kramatorsk, Mariupol sau Moscova

SUA au condamnat luni atentatul cu bombă în care şi-a pierdut viaţa Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, considerat unul dintre aliaţii preşedintelui rus Vladimir Putin, şi au insistat asupra faptului că Ucraina a negat orice responsabilitate în acest atac, transmite EFE.

"Condamnăm atacurile împotriva civililor, fie ei din Kiev, Bucea, Harkov, Kramatorsk, Mariupol sau Moscova. Acest principiu se aplică în întreaga lume", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, într-o conferinţă de presă.

Price a afirmat că ruşii vor ancheta cele întâmplate şi, întrebat despre acuzaţiile Moscovei, care au făcut responsabile serviciile de informaţii ucrainene pentru moartea Dariei Dughina, s-a limitat la a sublinia că Ucraina a negat implicarea în atentat.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a anunţat luni că atentatul împotriva fiicei lui Dughin a fost pregătit şi comis de serviciile speciale ucrainene. Potrivit notei oficiale, atacul terorist a fost comis de o cetăţeană ucraineană, identificată drept Natalia Vovk, în vârstă de 43 de ani. Ucraina a negat cu o zi în urmă orice fel de legătură cu atentatul şi a făcut-o din nou luni, după acuzaţiile formulate de Rusia.

"Propaganda rusă trăieşte într-o lume fictivă (...) Unei femei (ucrainene) şi copilului său în vârstă de 12 ani li s-a 'atribuit' responsabilitatea pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina. Este surprinzător că nu au găsit şi 'viza estonă' la faţa locului. (...) Viperele din serviciile speciale (ruse) au început o luptă între specii", a scris pe Twitter consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel