Patriarhul Kiril, nou mesaj controversat: "Rusia a intrat în conflictul din Ucraina împotriva propriei sale voințe" 

Patriarhul Kirill cere incetarea focului
Patriarhul Kirill cere incetarea focului

Pariarhul Kiril a făcut o nouă declarație controversată. Acesta spune că Rusia a fost atrasă în conflictul din Ucraina împotriva voinței Kremlinului. 

Rusia a intrat în conflictul armat în Ucraina împotriva propriei sale voinţe, a susţinut Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, într-o predică ţinută duminică în regiunea Nijni Novgorod, în vestul Rusiei, potrivit EFE.

"Ceea ce se întâmplă astăzi nu este doar o altă campanie militară, un anumit tip de tensiune. Se pare că mulţi au vrut să şteargă Rusia ortodoxă de pe faţa pământului", a declarat patriarhul Kirill, citat de RIA Novosti.

"Dar nu trebuie să se întâmple asta, de aceea, astăzi, rugăciunea noastră specială este pentru autorităţile noastre, pentru armata noastră, pentru preşedintele nostru, pentru toţi cei de care depinde cu adevărat rezultatul acestei bătălii, în care am intrat împotriva voinţei noastre", a afirmat Kirill, un susţinător fervent al campaniei militare ruse în ţara vecină şi al politicilor preşedintelui Vladimir Putin.

Patriarhul Kiril: "Unii cred că Rusia poate fi eliminată



Patriarhul a adăugat că Rusia a devenit un "ghimpe în ochi" pentru mulţi în lume şi unii cred că "poate fi eliminată".

"Astăzi, patria noastră trece printr-o încercare (...). Unii cred că a venit momentul când este posibil să se termine cu Rusia", a adăugat el, legând aceasta de o "viziune alternativă asupra lumii, asupra lui Dumnezeu şi asupra omului".

" Deci, bineînţeles, Rusia este un ghimpe în ochi pentru mulţi', a reiterat patriarhul rus, al cărui sprijin faţă de războiul declanşat de Kremlin în Ucraina i-a atras critici atât din partea Vaticanului, cât şi a altor biserici ortodoxe.

Rusia a declanşat la 24 februarie o invazie în Ucraina, prima agresiune de acest tip în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Patriarhul Kiril șochează constant cu declarațiile sale controversate

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Kirill, a declarat că ruşii care îşi sacrifică vieţile pe câmpul de luptă în Ucraina îşi spală toate păcatele, transmite luni EFE.

Ştim că astăzi mulţi mor pe câmpurile de luptă internă. Biserica se roagă pentru ca această bătălie să se încheie cât mai repede cu putinţă, pentru ca un număr cât mai mic de fraţi să se ucidă între ei în acest război fraticid, a afirmat patriarhul Kirill în slujba de duminică, citată de agenţia RIA Novosti.

Kirill a adăugat că Biserica Ortodoxă Rusă îşi dă seama dacă cineva, îmboldit de simţul datoriei, nevoia de a-şi respecta legământul, rămâne fidel vocaţiei sale şi va face ceea ce îi cere datoria să facă, şi dacă, în îndeplinirea datoriei sale o persoană moare, atunci fără nicio îndoială comite un act care echivalează cu un sacrificiu pentru ceilalţi. Şi din acest motiv credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut, a susţinut patriarhul rus, care s-a rugat totodată pentru un sfârşit rapid al luptei interne din Ucraina şi pentru victoria Rusiei.

Biserica, ce îşi exercită misiunea pastorală asupra popoarelor din Rusia, Ucraina, Belarus şi asupra multor alte popoare în imensitatea Rusiei istorice, suferă astăzi nespus şi se roagă în mod special pentru încetarea rapidă a luptelor interne, a afirmat Kirill, care a spus că se roagă totodată pentru triumful dreptăţii, pentru că fără dreptate nu poate exista o pace durabilă, restaurând comuniunea fraternală şi depăşind tot ceea ce s-a acumulat de-a lungul anilor şi care a dus în cele din urmă la acest conflict sângeros, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel