Patriarhul Daniel, prima reacție după moartea ÎPS Pimen

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanţe Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în contextul trecerii la cele veşnice a ÎPS Părinte Pimen, despre care afirmă că a fost un "arhipăstor misionar şi harnic, apărător înţelept al tradiţiei ortodoxe româneşti".

"Am aflat cu multă durere în suflet de trecerea din această viaţă a Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ierarh venerabil al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, arhipăstor misionar şi harnic, apărător înţelept al tradiţiei ortodoxe româneşti şi al monumentelor istorice bisericeşti. Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoţii, monahii şi credincioşii îndoliatei Arhiepiscopii a Sucevei şi Rădăuţilor, înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi. Veşnica lui pomenire din neam în neam!", se arată în mesajul Patriarhului Daniel, transmis de Patriarhia Română.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 0,50, la Institutul "Matei Balş" din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord, a anunţat Agenţia Basilica a Patriarhiei Române. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel