Patriarhul Daniel: Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare

foto: basilica.ro
foto: basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj cu ocazia Floriilor, a sărbătorilor pascale. 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a afirmat că Intrarea Domnului în Ierusalim este o sărbătoare a luminii şi a bucuriei, exprimându-şi speranţa că "Iisus Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare a pandemiei actuale", scrie Agerpres. 

Îndemn la rugăciune 

În predica rostită în Paraclisul istoric "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Reşedinţa Patriarhală, patriarhul a îndemnat să-L rugăm cu toţii pe Iisus Hristos "să intre şi în sufletele noastre şi în casele noastre care au devenit în aceste zile paraclise şi capele familiale, ţinând legătura prin rugăciune cu biserica din parohie".

"Prin aceasta arătăm şi noi că biruinţa lui Hristos asupra morţii, asupra suferinţei este biruinţa iubirii Sale jertfelnice", a spus patriarhul, potrivit https://basilica.ro/.

El a amintit că Hristos a plâns (Ioan 11:35) când a văzut mormântul lui Lazăr, arătând compasiune faţă de surorile celui adormit.

"Şi astăzi Iisus plânge când o mulţime de oameni suferă, când mulţi oameni au decedat. Dar aşa cum a transformat în bucurie lacrimile surorilor Marta şi Maria, aşa ne va ajuta şi pe noi să ajungem la Sărbătoarea Sfintelor Paşti şi să biruim această mare încercare a pandemiei actuale", a spus patriarhul BOR.

Rugăciune către Iisus Hristos 

Înaltul ierarh ortodox a arătat că unul dintre efectele restricţiilor sociale impuse de autorităţi pentru a diminua răspândirea noului coronavirus este acela că mulţi oameni care stau acasă sunt copleşiţi de teama bolii sau chiar a morţii, în acest context rugându-se lui Iisus Hristos "să ne ajute să ne ridicăm din teama prea mare de boală şi să ne întărim în credinţă şi în fapte bune, în milostenie şi în ajutorarea celor aflaţi în nevoi".

"Să nu ne gândim atât de mult la noi înşine, ci mai mult la nevoile altora", a spus patriarhul, care a subliniat că, urmând acest sfat duhovnicesc, "simţim cum în sufletul nostru intră binecuvântarea Mântuitorului Iisus Hristos".

El a felicitat persoanele care îşi sărbătoresc ziua onomastică

"Dorim să adresăm părinteşti urări de sănătate, pace, ajutor de la Dumnezeu şi de bucurie tuturor celor care poartă numele de flori şi le dorim să devină flori ale dreptei credinţe, bucuriei şi speranţei", a mai spus patriarhul Daniel.

În cuvântul său, patriarhul a mai menţionat că Sărbătoarea Floriilor este o anticipare a sărbătorii Sfintelor Paşti.

"Este o sărbătoare a luminii, a bucuriei, care ne cheamă să-I aducem lui Iisus florile credinţei şi nevoinţelor din timpul Postului", a arătat patriarhul Daniel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel