Patriarhul Daniel donează 50.000 de lei pentru biserica Sfântul Pantelimon

biserica
biserica

Incendiul care a afectat biserica Sfântul Pantelimon luni seara a solidarizat întreaga lume bisericească. Preafericitul Părinte Daniel donează 50.000 de lei pentru refacerea lăcaşului de cult, iniţiativei lui alăturându-se şi alţi preoţi de la bisericile din Capitală, dar şi enoriaşi.

"Necazul care s-a abătut asupra bisericii noastre ne-a arăt solidaritatea preoţilor, credincioşilor autorităţilor locale şi a echipei de pompieri. Mai mult, azi am fost informaţi că PF Daniel ne trimite 50.000 de lei pentru refacerea Bisericii. Mulţumim Preafericirii Sale, mulţumim tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor", a declarat preotul paroh Marian Constantinescu, citat de Antena 3.

Autorităţile locale au început deja lucrul la un acoperiş provizoriu şi lucrurile vor intra în normal. "Am reuşit să salvăm toate obiectele de cult, icoane de preţ, cărţile liturgice. Cu ajutorul tuturor, slujbele de sâmbătă şi duminică se vor desfăşura după programul obişnuit", a mai spus preotul.

Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală a ars, luni seară, incendiul fiind stins la 23.25, după aproximativ trei ore de intervenţii. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel