Patapievici, atac în forţă la USL: Sigur că este reglare de conturi

După demisia de la ICR, Horia Roman Patapievici a ieşit la atac împotriva USL. Într-un interviu acordat pentru EvZ, Patapievici susţine că mutarea ICR în subordinea Senatului face parte din planul USL de a destructura toate instituţiile statului. Patapievici consideră că atacul USL a fost coordonat şi a avut drept scop reducerea sa la tăcere, pentru că constituie o voce puternică a intelectualităţii româneşti.

"E un plan gândit de mult timp, iar acum noi vedem realizarea în timp real a planului. (...) Un lucru ştiu sigur. (USL – n.r.) a intrat în istorie prin distrugerea singurei instituţii, care, funcţionând în slujba culturii române, a dovedit o eficacitate deplină în capacitatea de a o exporta. Cu această faptă, USL sigur a intrat în istorie. Componenta aceasta nu poate fi exclusă. Şi eu, şi Mircea Mihăieş suntem personalităţi cu puncte de vedere puternice - englezii le numesc "strong opinions". Sigur că este şi reglare de conturi. Doar că, pentru o reglare de conturi, este una perfect lipsită de inteligenţă.

Spun asta pentru că e cu totul contraproductiv, ca putere politică, să îţi reglezi conturile cu lumea intelectuală. Să îl pomeneşti în mod derogatoriu pe Mircea Cărtărescu, într-un discurs în Parlament inflamat şi acuzator, este cu siguranţă un act lipsit de inteligenţă.

La TVR s-au făcut schimbări majore într-o singură sâmbătă... Aşa vor face şi la ICR. E clar, e o reţetă simplă de politizare, în ciuda argumentului, falacios, de altfel, că e mai democratic să fii în subordinea mai multora decât în cea a unuia singur", a spus Patapievici pentru EvZ. .

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel