Pașapoartele unor afgani, distruse la Ambasada SUA din Kabul

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Agerpres
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Agerpres

Nu se știe din ce motive, dar o serie de pașapoarte ale unor afgani au fost distruse la Ambasada SUA de la Kabul, în timp ce se pregătea o evacuare. 

Americanii au distrus pașapoartele unor afgani în timp ce încercau să scape de toate materialele sensibile de la Ambasada SUA la Kabul, în pregătirea unei evacuări, scrie CNN

Informarea vine pe baza unei actualizări pe care biroul reprezentantului Andy Kim o împărtășește cu persoanele care solicită asistență pentru evacuări din Afganistan.

Nu se știe de ce s-a luat această măsură

Nu este clar de ce au fost distruse pașapoartele, dar este posibil ca diplomații să fi stabilit că ar fi fost periculos ca documentele ”să cadă” în mâinile membrilor talibani, care ar putea apoi viza acei afgani.

Lipsa unui pașaport creează complicații majore pentru afganii care încearcă disperat și urgent să iasă din țară.

”Eliberările de viză și pașaport la Ambasadă au fost anulate, iar pașapoartele aflate în posesia Ambasadei au fost distruse. În prezent, nu este posibil să se furnizeze alte servicii de viză în Afganistan. Departamentul de stat îi sfătuiește pe toți oamenii să găsească adăpost și să aștepte instrucțiuni suplimentare. Nu ar trebui să meargă la aeroport până nu sunt chemați să facă acest lucru și ar trebui să urmeze cu atenție instrucțiunile”, conform unui comunicat. 

Se caută alte soluții

Tom Malinowski a declarat că SUA va trebui să vină cu modalități de a verifica identitatea afganilor cărora li s-au ars pașapoartele.

„Va trebui să luăm oameni fără pașapoarte și să-i verificăm în alte moduri, de exemplu cu numerele lor de telefon. În multe cazuri, le cunoaștem informațiile de contact și numerele de telefon și așa va trebui să le identificăm”, a declarat Malinowski pentru CNN.

SUA nu protejează ambasada SUA complet evacuată la Kabul, dar complexul se află într-o zonă puternic fortificată, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Departamentul de Stat nu a răspuns unei solicitări de a comenta cu privire la distrugerea pașapoartelor.       

CITEȘTE ȘI: Tensiuni în Afganistan. Bogdan Aurescu, prezent la o reuniune de urgență a miniștrilor de Externe din UE                                                                                                                                                                     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel