Pasajul Domneşti. CNAIR prezintă stadiul proiectului

Mihai Ciobanu / 31 oct 2019 / 19:19 Salveaza PDF Comentarii
Pasaj - Foto ilustrativ
Pasaj - Foto ilustrativ

Joi, 31.10.2019, la invitația CNAIR S.A. a avut loc întâlnirea dintre reprezentanții Companiei și reprezentanți ai Asociației Inițiativa Prelungirea Ghencea, pentru a discuta despre stadiul actual al obiectivului Proiectare și Execuție Pasaj Suprateran pe DJ 602 Centura București-Domnești.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții CNAIR au prezentat situația și progresele înregistrate la momentul actual:

 aprobarea HG nr. 289 privind exproprierea imobilelor suplimentare situate pe raza UAT Bucuresti sector 6, Domnești, Clinceni și Bragadiru
 emiterea autorizației de construire de către Ministerul Transporturilor la data de 28.08.2019
 demararea lucrărilor de demolare și a lucrărilor de infrastructură la pasaj, de descărcare sens giratoriu suspendat pe Centura Bucuresti spre localitatea Bragadiru

Reprezentanții Asociației au solicitat o informare mai detaliată asupra etapelor parcurse ale proiectului, astfel încât acolo unde ar putea exista întârzieri și blocaje să se poata interveni concret la instituțiile responsabile.

S-a subliniat, de asemenea, că este cunoscut faptul că un proiect de o asemenea anvergură, implicând decizii de la mai multe instituții, poate deveni mai anevoios. În acest context, responsabilitatea este a tuturor factorilor implicați, nu numai a CNAIR S.A. Compania, însă, fiind Beneficiarul și parte contractantă a proiectului, trebuie să devină liantul între toate părțile responsabile, de la instituții ale statului, la ONG-uri și Asociațiile implicate.

Documentele, puse pe site-ul CNAIR

 

În acest context, CNAIR S.A. va introduce acest proiect pe site-ul companiei, la rubrica Trasnsparență/Proiecte în derulare în vederea îmbunătățirii transparenței și informării cetățenilor asupra stadiului proiectului și a demersurilor pe care CNAIR le face pentru soluționarea blocajelor și demararea execuției lucrărilor.

Se propune participarea solidară a tuturor autorităților implicate în emiterea avizelor, acordurilor, și autorizațiilor necesare continuării lucrărilor.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23