Parteneriat civil. Dragnea: Nu sunt de acord cu Deneş, PSD este un partid tolerant

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni că nu este de acord cu declaraţiile senatorului Ioan Deneş cu privire la expunerea în spaţiul public a cuplurilor homosexuale, adăugând că PSD este un partid tolerant şi nu o formaţiune cu atitudini radicale, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă este de acord cu afirmaţiile senatorului Ioan Deneş cu privire la homosexuali şi la un eventual proiect de lege care să reintroducă articolul 200 în Codul Penal care interzicea expunerea publică, Liviu Dragnea a răspuns: 'Nu. Nu sunt de acord cu afirmaţiile domnului senator Deneş şi îl sfătuiesc şi pe el şi pe ceilalţi să nu uite că fac parte din PSD, Partidul Social Democrat este un partid tolerant nu un partid cu atitudini radicale, un partid care crede cu toată tăria că în societatea românească avem loc toţi şi trebuie să ne respectăm unii pe alţii. (...) Le spun tuturor şi o să discut mai apăsat cu ei la Sinaia, poate aerul de munte o să le facă bine a toţi şi o să le dea să aibă capacitatea de înţelegere mai mare a cea ce înseamnă PSD şi a ceea ce înseamnă viziune PSD'.

Chestionat dacă în acest context PSD sprijină şi parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, Dragnea a spus că partidul pe care îl conduce sprijină toleranţa.

'PSD-ul sprijină toleranţa, sprijină ideea, conceptul că în Româna avem loc cu toţii, chiar avem loc cu toţii şi nu trebuie să ne războim pentru că trebuie să fim uniţi pentru că pericolele şi riscurile sunt în afara ţării şi nu în interior. Să nu ne mai facem şi noi probleme artificiale', a precizat preşedintele PSD.

Senatorul PSD de Bistriţa-Năsăud, Ioan Deneş, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că persoanele de acelaşi sex nu au voie să se ţină de mână pe stradă dacă nu scrie în vreo lege acest lucru.

Deneş consideră că iniţiativa privind parteneriatul civil vizează posibilitatea cuplurilor de acelaşi sex de a avea aceleaşi drepturi ca o familie tradiţională, în acest sens menţionând dreptul de a înfia un copil şi dreptul de a merge de mână pe stradă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel