EXCLUSIV  Parteneriat civil. Codrin Ștefănescu, reacție furtunoasă: Nu se mai pot ascunde! Trebuie să iasă în față

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, pentru DC News, că PSD susține o dezbatere publică pe tema parteneriatului civil, dar că nu este foarte entuziasmat de o eventuală lege pe această temă.  

Codrin Ștefănescu a exprimat poziția partidului referitoare la anunțul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care a declarat, luni, că parlamentari din tot spectrul politic vor depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind  parteneriatul civil.

"PSD nu este entuziasmat de acest proiect, dar susținem o dezbatere publică, pentru a vedea care dintre cei care au acuzat PSD-ul că susține fantasmagorii medievale, are acum curajul să susțină parteneriatul civil. De aceea, vrem să vedem cum vor veni Barna, Tomac și alții să susțină parteneriatul civil cu tot ce decurge. Adică ce variantă vor, parteneriat civil între barbat și femeie sau între barbat și bărbat, bărbat și ficus. Cum? Adică vor să includă și dreptul de a lăsa moștenire sau dreptul de a adopta copii? Să vedem cine dintre ei își va asuma aceste lucruri. Noi am avut o poziție foarte clară de a milita pentru familia tradițională, iar cei care au votat la referendum sunt în proporție de 90% susținătorii noștri", ne-a explicat Ștefăneascu.     

"Trebuie să iasă în față"

"Mulți colegi de-ai noștri, ca și de la alte partide, vin cu tot felul de propuneri. Dar foarte multe, 80%, au rămas în acest stadiu, nefiind asumate de partid, nu au trecut la vot. În cazul acestei propuneri de parteneriat civil, noi suntem deschiși unei dezbateri publice, într-un singur sens. Adică să vedem cine naiba sunt susținătorii unei familii netradiționale. Adică să iasă public și să își susțină aberațiile. Acum nu se mai pot ascunde, dacă facem dezbatere. Trebuie să iasă în față cu toți susținătorii lor și cu toate segmentele lor de presă securistoidă. Să vedem câți ies acum pentru ei. Să văd 100.000 de semnături ca îi susțin pe ei. Pe noi ne-au susținut trei milioane.", a adăugat Ștefănescu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel