Parlamentul Slovaciei anunţă data alegerilor pentru 29 februarie anul viitor

Următoarele alegeri parlamentare din Slovacia vor avea loc pe 29 februarie anul viitor, între orele locale 7:00 şi 22:00, a anunţat luni preşedintele parlamentului de la Bratislava, Andrej Danko, conform DPA.

Agenţia menţionează că politica din Slovacia este încă marcată de asasinarea ziaristului de investigaţii Jan Kuciak, în februarie anul trecut. Anchetele care au urmat au dezvăluit reţele extinse de corupţie, active timp de decenii, implicate în toate guvernele de după 2000.

Sondajele de opinie arată că actuala coaliţie guvernamentală formată din partidul social democrat Smer, naţionaliştii de extremă-dreapta din SMS şi un partid al minorităţii maghiare va pierde probabil majoritatea. Pe de altă parte, formaţiunile mai apropiate de centru au şanse scăzute de a asigura o nouă majoritate parlamentară stabilă. Mai multe partide populiste de dreapta şi o grupare de extrema dreaptă ar putea constitui a treia forţă politică după alegeri, ceea ce va îngreuna formarea viitorului guvern. Alături de celelalte ţări din Grupul de la Vişegrad - Cehia, Polonia şi Ungaria - Slovacia refuză să primească refugiaţi.

Cu toate acestea, potrivit DPA, sub actuala conducere social-democrată, Bratislava are o orientare mai pro-europeană decât Praga, Varşovia sau Budapesta. Situaţia s-ar putea însă schimba dacă partidele populiste vor beneficia de mai multă susţinere din partea electoratului, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel