Părintele Francisc Doboş, glumă tare cu schimbarea orei

Facebook Francisc Dobos
Facebook Francisc Dobos

Preotul catolic Francisc Doboş a publicat pe pagina sa de socializare o glumă despre schimbarea orei, care va avea loc în weekend. 

"Fiți atenți că în acest weekend oculta mondială cu bilgheiț & Co. ne vor țepui (a se citi cipui) să dăm ora înapoi. Vor să ne țină în întuneric. Vor începe acum cu o oră. Dar știți cum e … le dai un deget, te alegi cu toată constipația (a se citi conspirația).

Voi să nu cedați, să vă opuneți ca niște daci (a se citi … ) liberi :)))

Ei, ce ziceți, îmi stă bine ca vraci spiritual?!", a scris părintele Francisc Doboş pe Facebook. 

Schimbarea orei, adoptată din 1932

În ultimul weekend din luna octombrie 2021, respectiv 30-31 octombrie 2021, se schimbă ora. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 04:00 devine ora 03:00. Va fi cea mai lungă zi din an, de 25 de ore. 

România a adoptat schimbarea orei din 1932. Însă nu toate statele din lume adoptă această schimbare de oră vară-iarnă. Dincolo de impactul economic, are și un impact psihologic. 

Anul 2021 ar putea fi ultimul an marcat de schimbarea orei. Dacă România va face această mutare, conform deciziei Comisiei Europene, ora oficială va fi cea de iarnă, folosită de majoritatea ţărilor, în special în emisfera nordică. 

Ora de iarnă 2021: Schimbarea orei, impact important

Omul se adaptează greu la schimbarea orei. Are nevoie între șapte și chiar cincisprezece zile pentru a se adapta la această modificare de oră. ”Particularităţile fizice şi psihice individuale influenţează modul cum se realizează această adaptare. De aceea, unii pacienţi pot prezenta o simptomatologie polimorfă, mergând chiar până la agravarea sau decompensarea unor afecţiuni”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru. 

Cei mai afectați de schimbarea orei sunt cei cu probleme de sănătate, care pot resimți efecte mai serioase, în principal cei care suferă de depresie sau probleme cardiace. Pentru ei, există chiar risc de sinucidere, atac de cord.

Ora de iarnă 2021: Astenia de toamnă

Și problema e cu atât mai gravă cu cât atât toamna, cât și primăvara vorbim despre astenie, ce poate aduce depresie. 

Profesorul Vlad Ciurea a explicat care sunt simptomele asteniei de toamnă și de ce apare. ”Astenia aduce oboseală de la prima oră. Chiar dacă bem cafea, randamentul scade, nu creşte. Aceasta este astenia de toamnă. Comanda toată se află în creier. Noi cu noi să ne mobilizăm, iar fazele acelea din filmele şi cărţile americane sunt minunate şi adevărate. Eu îmi comand ca să pot să înving această astenie şi să dau un randament corespunzător pregătirii mele, fără a apela la tot felul de stimulente.” a spus medicul. 

VEZI ASTENIE de toamnă, pericol de DEPRESIE. Prof. Vlad Ciurea, despre cum putem activa sistemul antistres din creier: Planurile ne țin în viață!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel