Paradox în România cu eficiența măștii. Val Vâlcu: Astea sunt vrăjeli!

Jurnalistul Val Vâlcu subliniază faptul că, până la apariţia unui vaccin, singurele metode pentru a limita răspândirea coronavirusului sunt purtarea măştii, respectarea regulilor de igienă şi păstrarea distanţei. 

Val Vâlcu atrage atenţia asupra faptului că până la apariţia unui vaccin - lucru care se va putea întâmpla peste câteva luni sau peste câţiva ani - singura metodă de a ne proteja de infectarea cu coronavirus este respectarea regulilor simple: purtarea măştii, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţării sociale. 

"În situaţia de faţă nu trebuie să ne uităm la medici, ci la cei care nu doresc să poarte mască, la cei care consideră un efort supraomenesc să aibă o bucăţică de material care să le acopere nasul şi gura. Chiar acum s-a publicat o monografie a Academiei Române la care au colaborat zeci de profesori, academicieni şi experţi în sănătate publică, iar aceasta este concluzia: până la apariţia vaccinului, lucru care ar putea să mai dureze câteva luni sau câţiva ani, se poate opri virusul Covid prin două manevre: testare în masă şi respectarea regulilor

Vrăjelile că suntem la mare şi, din cauza unei anumite patologii, nu putem purta masca, sunt mofturi. Vorbim despre o ţară în care principala îngrijoare a românului era să nu îl tragă curentul. Înfofolea copilul, îi punea pe sub fes şi o căciulă, pentru că îl trăgea curentul pe micuţ. Şi acum nu vrea să poarte mască", a explicat Val Vâlcu, într-o intervenţie la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel